1
Omyjte a škrabkou naloupejte na plátky bramboru včetně slupky, mrkev a petržel. Řepu oloupejte a nakrouhejte na tenké plátky. Dva listy kapusty zbavte košťálu a natrhejte na větší kusy. Omyjte a nakrájejte na co nejtenčí plátky ¼ dýně Hokkaidó.
2
Do hrnce vlijte 500 ml řepkového oleje na smažení a zahřejte na teplotu 150 °C. Teplota nesmí být vyšší, aby se zelenina nepřipalovala. Připravte si do misky 20 g škrobu.
3
Postupně po jednom druhu zeleniny obalte kousky ve škrobu a pak rovnou smažte dozlatova. Chipsy můžete vylovit z hrnce menším cedníkem, aby co nejvíce oleje hned okapalo. Do mísy vsypte lžičku chilli, lžičku mleté papriky, 3 lžičky soli a ½ lžičky pepře.
4
Hotové chipsy poprašte směsí koření a ihned podávejte. Chipsy jsou perfektně křupavé!
1
Omyjte a škrabkou naloupejte na plátky bramboru včetně slupky, mrkev a petržel. Řepu oloupejte a nakrouhejte na tenké plátky. Dva listy kapusty zbavte košťálu a natrhejte na větší kusy. Omyjte a nakrájejte na co nejtenčí plátky ¼ dýně Hokkaidó.
2
Do hrnce vlijte 500 ml řepkového oleje na smažení a zahřejte na teplotu 150 °C. Teplota nesmí být vyšší, aby se zelenina nepřipalovala. Připravte si do misky 20 g škrobu.
3
Postupně po jednom druhu zeleniny obalte kousky ve škrobu a pak rovnou smažte dozlatova. Chipsy můžete vylovit z hrnce menším cedníkem, aby co nejvíce oleje hned okapalo. Do mísy vsypte lžičku chilli, lžičku mleté papriky, 3 lžičky soli a ½ lžičky pepře.
4
Hotové chipsy poprašte směsí koření a ihned podávejte. Chipsy jsou perfektně křupavé!