1
Oloupejte a omyjte 2 okurky, nakrouhejte je na tenké plátky a dejte do mísy. Přidejte bílý jogurt a hrst nasekaného kopru. Salát dochuťte lžičkou jablečného octa a lžičkou medu. Osolte, opepřete a vše dobře promíchejte. Salát dejte vychladit do lednice.
2
Postupně nakrájejte 200 g eidamu a 200 g ementálu na kostky o velikosti asi 2 × 2 cm a camembert naporcujte na 8 trojúhelníčků.
3
Sýry postupně obalte v trojobalu. Do jedné misky nasypte 100 g hladké mouky, ve druhé misce rozšlehejte 2 vejce a do třetí misky nasypte 200 g strouhanky. Sýry nejdříve obalte v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance. Přendejte je na tác.
4
Do hluboké pánve nalijte 400 ml řepkového oleje a rozpalte ho na fritovací teplotu kolem 150 °C. Sýry postupně usmažte z obou stran dozlatova. Osmažené sýry napíchněte na špejle, abyste vytvořili hezké špízky. Servírujte je na talíře a k nim v miskách vychlazený okurkový salát. Pojďte všichni ke stolu a užijte si lahodné sýry!
1
Oloupejte a omyjte 2 okurky, nakrouhejte je na tenké plátky a dejte do mísy. Přidejte bílý jogurt a hrst nasekaného kopru. Salát dochuťte lžičkou jablečného octa a lžičkou medu. Osolte, opepřete a vše dobře promíchejte. Salát dejte vychladit do lednice.
2
Postupně nakrájejte 200 g eidamu a 200 g ementálu na kostky o velikosti asi 2 × 2 cm a camembert naporcujte na 8 trojúhelníčků.
3
Sýry postupně obalte v trojobalu. Do jedné misky nasypte 100 g hladké mouky, ve druhé misce rozšlehejte 2 vejce a do třetí misky nasypte 200 g strouhanky. Sýry nejdříve obalte v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance. Přendejte je na tác.
4
Do hluboké pánve nalijte 400 ml řepkového oleje a rozpalte ho na fritovací teplotu kolem 150 °C. Sýry postupně usmažte z obou stran dozlatova. Osmažené sýry napíchněte na špejle, abyste vytvořili hezké špízky. Servírujte je na talíře a k nim v miskách vychlazený okurkový salát. Pojďte všichni ke stolu a užijte si lahodné sýry!