1
Oloupejte 6 cibulí a nakrájejte je na klínky. Oloupejte 4 stroužky česneku a nakrájejte je na plátky.
2
V hrnci rozehřejte 100 g másla a orestujte na něm cibuli a česnek. Pak přisypte lžíci cukru, promíchejte a na mírném plameni nechte zkaramelizovat.
3
Přilijte 300 ml piva, 700 ml vody a kostku zeleninového bujónu a přiveďte k varu. Osolte a opepřete dle chuti a nechte 30 minut probublávat přiklopené poklicí. Mezitím nakrájejte veku na trojúhelníčky a hermelín nahrubo nastrouhejte.
4
Polévku nalijte do ohnivzdorných misek, na hladinu rozložte trojúhelníčky veky, zasypte je sýrem a nechte krátce zapéct v troubě s grilem předehřáté na 200 °C. Nakonec posypte lístky tymiánu a podávejte.
1
Oloupejte 6 cibulí a nakrájejte je na klínky. Oloupejte 4 stroužky česneku a nakrájejte je na plátky.
2
V hrnci rozehřejte 100 g másla a orestujte na něm cibuli a česnek. Pak přisypte lžíci cukru, promíchejte a na mírném plameni nechte zkaramelizovat.
3
Přilijte 300 ml piva, 700 ml vody a kostku zeleninového bujónu a přiveďte k varu. Osolte a opepřete dle chuti a nechte 30 minut probublávat přiklopené poklicí. Mezitím nakrájejte veku na trojúhelníčky a hermelín nahrubo nastrouhejte.
4
Polévku nalijte do ohnivzdorných misek, na hladinu rozložte trojúhelníčky veky, zasypte je sýrem a nechte krátce zapéct v troubě s grilem předehřáté na 200 °C. Nakonec posypte lístky tymiánu a podávejte.