Pokud hledáte chutnou a zdravou alternativu k tradiční dršťkové polévce, vyzkoušejte náš recept na vegetariánskou dršťkovou polévku z hlívy. Tato polévka je plná bohatých chutí a výživných ingrediencí, které potěší vaše chuťové buňky. Hlíva ústřičná dodává polévce skvělou texturu a je skvělým zdrojem bílkovin a vlákniny. Dopřejte si tento lahodný pokrm, který zahřeje a zasytí.
Snadné
16-30 minut
5/5
Vegetariánské
Polévka
Ingredience
Složení
4 porce
Máslo 65 g
Cibule 1 ks
Sůl
Hlíva ústřičná 400 g
Pepř
Paprika mletá sladká 1 plž
Bujón zeleninový BIO 2 ks
Majoránka sušená 1 plž
Tymián čerstvý 1 snít.
Mouka hladká 30 g
Česnek 2 strouž.
Máslo 65 g
Cibule 1 ks
Sůl
Hlíva ústřičná 400 g
Pepř
Paprika mletá sladká 1 plž
Bujón zeleninový BIO 2 ks
Majoránka sušená 1 plž
Tymián čerstvý 1 snít.
Mouka hladká 30 g
Česnek 2 strouž.
Příprava
1
Na 30 g másla zpěňte v hrnci nadrobno nakrájenou a oloupanou cibuli, vmíchejte 300 g na nudličky pokrájené hlívy, osolte, opepřete a restujte 5 minut. Poté zasypte 1 lžící mleté papriky, zalijte litrem zeleninového vývaru připraveného z bujónu, okořeňte lžící majoránky, 2 stroužky rozmělněného česneku a přiveďte k varu. Vařte 10 minut.
2
Na pánvi rozpusťte 30 g másla, vsypte 30 g mouky a za stálého míchání prohřejte 4 minuty. Vzniklou jíšku vmíchejte do polévky a ještě 5 minut vařte.
3
Pánev vytřete ubrouskem, rozpusťte 5 g másla a opékejte na něm 100 g hlívy 4–5 minut dozlatova. Osolte a opepřete.
4
Dršťkovou polévku z hlívy podávejte s opečenými houbami a ozdobit ji můžete čerstvou bylinkou, třeba tymiánem.
5
Ať vám chutná.
1
Na 30 g másla zpěňte v hrnci nadrobno nakrájenou a oloupanou cibuli, vmíchejte 300 g na nudličky pokrájené hlívy, osolte, opepřete a restujte 5 minut. Poté zasypte 1 lžící mleté papriky, zalijte litrem zeleninového vývaru připraveného z bujónu, okořeňte lžící majoránky, 2 stroužky rozmělněného česneku a přiveďte k varu. Vařte 10 minut.
2
Na pánvi rozpusťte 30 g másla, vsypte 30 g mouky a za stálého míchání prohřejte 4 minuty. Vzniklou jíšku vmíchejte do polévky a ještě 5 minut vařte.
3
Pánev vytřete ubrouskem, rozpusťte 5 g másla a opékejte na něm 100 g hlívy 4–5 minut dozlatova. Osolte a opepřete.
4
Dršťkovou polévku z hlívy podávejte s opečenými houbami a ozdobit ji můžete čerstvou bylinkou, třeba tymiánem.
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!