Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVegetariánská dršťková polévka z hlívy
Albert logoAlbert logo
  • Vegetariánská dršťková polévka z hlívy

Vegetariánská dršťková polévka z hlívy

Pokud hledáte chutnou a zdravou alternativu k tradiční dršťkové polévce, vyzkoušejte náš recept na vegetariánskou dršťkovou polévku z hlívy. Tato polévka je plná bohatých chutí a výživných ingrediencí, které potěší vaše chuťové buňky. Hlíva ústřičná dodává polévce skvělou texturu a je skvělým zdrojem bílkovin a vlákniny. Dopřejte si tento lahodný pokrm, který zahřeje a zasytí.
Vegetariánská dršťková polévka z hlívy
Snadné
16-30 minut
5/5
Vegetariánské
Polévka

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 65 g
  • Cibule 1 ks
  • Sůl
  • Hlíva ústřičná 400 g
  • Pepř
  • Paprika mletá sladká 1 plž
  • Bujón zeleninový BIO 2 ks
  • Majoránka sušená 1 plž
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Mouka hladká 30 g
  • Česnek 2 strouž.
  • Máslo 65 g
  • Cibule 1 ks
  • Sůl
  • Hlíva ústřičná 400 g
  • Pepř
  • Paprika mletá sladká 1 plž
  • Bujón zeleninový BIO 2 ks
  • Majoránka sušená 1 plž
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Mouka hladká 30 g
  • Česnek 2 strouž.

Příprava

1
Na 30 g másla zpěňte v hrnci nadrobno nakrájenou a oloupanou cibuli, vmíchejte 300 g na nudličky pokrájené hlívy, osolte, opepřete a restujte 5 minut. Poté zasypte 1 lžící mleté papriky, zalijte litrem zeleninového vývaru připraveného z bujónu, okořeňte lžící majoránky, 2 stroužky rozmělněného česneku a přiveďte k varu. Vařte 10 minut.
2
Na pánvi rozpusťte 30 g másla, vsypte 30 g mouky a za stálého míchání prohřejte 4 minuty. Vzniklou jíšku vmíchejte do polévky a ještě 5 minut vařte.
3
Pánev vytřete ubrouskem, rozpusťte 5 g másla a opékejte na něm 100 g hlívy 4–5 minut dozlatova. Osolte a opepřete.
4
Dršťkovou polévku z hlívy podávejte s opečenými houbami a ozdobit ji můžete čerstvou bylinkou, třeba tymiánem.
5
Ať vám chutná.
1
Na 30 g másla zpěňte v hrnci nadrobno nakrájenou a oloupanou cibuli, vmíchejte 300 g na nudličky pokrájené hlívy, osolte, opepřete a restujte 5 minut. Poté zasypte 1 lžící mleté papriky, zalijte litrem zeleninového vývaru připraveného z bujónu, okořeňte lžící majoránky, 2 stroužky rozmělněného česneku a přiveďte k varu. Vařte 10 minut.
2
Na pánvi rozpusťte 30 g másla, vsypte 30 g mouky a za stálého míchání prohřejte 4 minuty. Vzniklou jíšku vmíchejte do polévky a ještě 5 minut vařte.
3
Pánev vytřete ubrouskem, rozpusťte 5 g másla a opékejte na něm 100 g hlívy 4–5 minut dozlatova. Osolte a opepřete.
4
Dršťkovou polévku z hlívy podávejte s opečenými houbami a ozdobit ji můžete čerstvou bylinkou, třeba tymiánem.
5
Ať vám chutná.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 17 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 3 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 3 dny

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 17 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.