1
Ve větší míse promíchejte maso s najemno pokrájenou šalotkou, vejcem, strouhankou, solí a kořením. V dlaních vytvarujte asi 20 kuliček. Nechte 20 minut odpočinout.
2
Ve větším hrnci s osolenou vodou přiveďte oloupané brambory k varu. Po 20 minutách sceďte, vložte 10 g másla, přilijte teplé mléko a rozmačkejte na kaši. Dle chuti dosolte.
3
V hluboké pánvi rozehřejte olej a opečte na ní kuličky ze všech stran dozlatova. Vyjměte a nechte na ubrousku okapat. Do pánve vložte zbylé máslo, nechte rozpustit a vlijte hovězí vývar. Přiveďte k varu, vlijte šlehačku a vařte na mírném ohni do zhoustnutí, 10–15 minut. Vraťte kuličky.
4
Posypte nasekanou petrželkou a podávejte s kaší a brusinkovou marmeládou.
1
Ve větší míse promíchejte maso s najemno pokrájenou šalotkou, vejcem, strouhankou, solí a kořením. V dlaních vytvarujte asi 20 kuliček. Nechte 20 minut odpočinout.
2
Ve větším hrnci s osolenou vodou přiveďte oloupané brambory k varu. Po 20 minutách sceďte, vložte 10 g másla, přilijte teplé mléko a rozmačkejte na kaši. Dle chuti dosolte.
3
V hluboké pánvi rozehřejte olej a opečte na ní kuličky ze všech stran dozlatova. Vyjměte a nechte na ubrousku okapat. Do pánve vložte zbylé máslo, nechte rozpustit a vlijte hovězí vývar. Přiveďte k varu, vlijte šlehačku a vařte na mírném ohni do zhoustnutí, 10–15 minut. Vraťte kuličky.
4
Posypte nasekanou petrželkou a podávejte s kaší a brusinkovou marmeládou.