Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyMasové kuličky s bramborovou kaší
Albert logoAlbert logo
  • Masové kuličky s bramborovou kaší

Masové kuličky s bramborovou kaší

Masové kuličky s bramborovou kaší
Velmi snadné
31-45 minut
3/5
Skandinávská
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 25 g
  • Mleté maso vepřové 200 g
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Vejce 1 ks
  • Strouhanka 85 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Nové koření mleté 1 člž
  • Brambory typu C 400 g
  • Zázvor mletý 1/2 člž
  • Mléko plnotučné 200 ml
  • Olej slunečnicový 25 ml
  • Vývar hovězí 300 ml
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Marmeláda brusinková 4 člž
  • Máslo 25 g
  • Mleté maso vepřové 200 g
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Vejce 1 ks
  • Strouhanka 85 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Nové koření mleté 1 člž
  • Brambory typu C 400 g
  • Zázvor mletý 1/2 člž
  • Mléko plnotučné 200 ml
  • Olej slunečnicový 25 ml
  • Vývar hovězí 300 ml
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.

Příprava

1
Ve větší míse promíchejte maso s najemno pokrájenou šalotkou, vejcem, strouhankou, solí a kořením. V dlaních vytvarujte asi 20 kuliček. Nechte 20 minut odpočinout.
2
Ve větším hrnci s osolenou vodou přiveďte oloupané brambory k varu. Po 20 minutách sceďte, vložte 10 g másla, přilijte teplé mléko a rozmačkejte na kaši. Dle chuti dosolte.
3
V hluboké pánvi rozehřejte olej a opečte na ní kuličky ze všech stran dozlatova. Vyjměte a nechte na ubrousku okapat. Do pánve vložte zbylé máslo, nechte rozpustit a vlijte hovězí vývar. Přiveďte k varu, vlijte šlehačku a vařte na mírném ohni do zhoustnutí, 10–15 minut. Vraťte kuličky.
4
Posypte nasekanou petrželkou a podávejte s kaší a brusinkovou marmeládou.
1
Ve větší míse promíchejte maso s najemno pokrájenou šalotkou, vejcem, strouhankou, solí a kořením. V dlaních vytvarujte asi 20 kuliček. Nechte 20 minut odpočinout.
2
Ve větším hrnci s osolenou vodou přiveďte oloupané brambory k varu. Po 20 minutách sceďte, vložte 10 g másla, přilijte teplé mléko a rozmačkejte na kaši. Dle chuti dosolte.
3
V hluboké pánvi rozehřejte olej a opečte na ní kuličky ze všech stran dozlatova. Vyjměte a nechte na ubrousku okapat. Do pánve vložte zbylé máslo, nechte rozpustit a vlijte hovězí vývar. Přiveďte k varu, vlijte šlehačku a vařte na mírném ohni do zhoustnutí, 10–15 minut. Vraťte kuličky.
4
Posypte nasekanou petrželkou a podávejte s kaší a brusinkovou marmeládou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 49 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 21 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 49 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.