Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySýrové bulky
Albert logoAlbert logo

Sýrové bulky

Sýrové bulky
Snadné
46-60 minut
3/5
Italská
Svačina

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Mléko 100 ml
  • Droždí čerstvé 1/2 ks
  • Cukr krupicový 1 člž
  • Mouka hladká 500 g
  • Mléko plnotučné 200 ml
  • Parmazán 130 g
  • Vejce 2 ks
  • Olej olivový 2 plž
  • Sůl 1 člž
  • Rozmarýn čerstvý
  • Mléko 100 ml
  • Droždí čerstvé 1/2 ks
  • Cukr krupicový 1 člž
  • Mouka hladká 500 g
  • Mléko plnotučné 200 ml
  • Parmazán 130 g
  • Vejce 2 ks
  • Olej olivový 2 plž
  • Sůl 1 člž
  • Rozmarýn čerstvý

Příprava

1
Nejprve si odvažte všechny potřebné ingredience.
2
Začněte s kváskem. Do menší misky odlijte 50-100 ml vlažného mléka. Přidejte droždí, cukr a lehce promíchejte. Dejte na teplé místo, do 10 minut by vám měl vzejít kvásek.
3
Do velké mísy vsypte mouku, přidejte zbytek mléka, vejce, olivový olej, lžičku soli a hotový kvásek. Vypracujte hladké těsto, které lehce poprašte moukou a přikryjte utěrkou. Mísu s těstem uložte na teplé místo a nechte hodinu vykynout.
4
Zapněte troubu na 180°C. Vykynuté těsto přendejte na pomoučněný vál a zapracujte do něj nastrouhaný parmezán. Ze vzniklého těsta vytvarujte 8-10 bochánků.
5
Ty přesuňte na plech vyložený pečicím papírem. Bulky potřete ze všech stran rozšlehaným vajíčkem a posypte strouhaným parmezánem, nasekaným rozmarýnem a hrubozrnnou solí. Bulky nechte ještě 20 minut vykynout a pak je vložte do rozehřáté trouby. Pečte 20-25 minut do zezlátnutí.
1
Nejprve si odvažte všechny potřebné ingredience.
2
Začněte s kváskem. Do menší misky odlijte 50-100 ml vlažného mléka. Přidejte droždí, cukr a lehce promíchejte. Dejte na teplé místo, do 10 minut by vám měl vzejít kvásek.
3
Do velké mísy vsypte mouku, přidejte zbytek mléka, vejce, olivový olej, lžičku soli a hotový kvásek. Vypracujte hladké těsto, které lehce poprašte moukou a přikryjte utěrkou. Mísu s těstem uložte na teplé místo a nechte hodinu vykynout.
4
Zapněte troubu na 180°C. Vykynuté těsto přendejte na pomoučněný vál a zapracujte do něj nastrouhaný parmezán. Ze vzniklého těsta vytvarujte 8-10 bochánků.
5
Ty přesuňte na plech vyložený pečicím papírem. Bulky potřete ze všech stran rozšlehaným vajíčkem a posypte strouhaným parmezánem, nasekaným rozmarýnem a hrubozrnnou solí. Bulky nechte ještě 20 minut vykynout a pak je vložte do rozehřáté trouby. Pečte 20-25 minut do zezlátnutí.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 27.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 04.12.2024 do 10.12.2024

Platný ještě 29 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 22 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 29 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 27.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 04.12.2024 do 10.12.2024

Platný ještě dnes

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 29 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 22 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 29 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.