1
Rozdrobené droždí zalijte v misce trochou vlažného mléka. Přidejte cukr a hrst mouky a nechte vzejít kvásek.
2
Zbylou mouku smíchejte se solí, zbylým mlékem, lžičkou rozpuštěného másla, žloutkem a kváskem do tuhého těsta a nechte ho zdvojnásobit objem.
3
Pak těsto rozdělte na stejné díly a zabalte do nich borůvky. Knedlíky nechte znovu nakynout.
4
Vařte v osolené vodě 6–8 minut. Podávejte sypané cukrem a tvarohem, přelité zbylým máslem.
1
Rozdrobené droždí zalijte v misce trochou vlažného mléka. Přidejte cukr a hrst mouky a nechte vzejít kvásek.
2
Zbylou mouku smíchejte se solí, zbylým mlékem, lžičkou rozpuštěného másla, žloutkem a kváskem do tuhého těsta a nechte ho zdvojnásobit objem.
3
Pak těsto rozdělte na stejné díly a zabalte do nich borůvky. Knedlíky nechte znovu nakynout.
4
Vařte v osolené vodě 6–8 minut. Podávejte sypané cukrem a tvarohem, přelité zbylým máslem.