Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTagliatelle s boloňským ragú
Albert logoAlbert logo
  • Tagliatelle s boloňským ragú

Tagliatelle s boloňským ragú

Tagliatelle s boloňským ragú jsou tradičním italským pokrmem, který kombinuje čerstvé těstoviny s bohatou masovou omáčkou. Tento recept je ideální pro rodinné večeře.
Tagliatelle s boloňským ragú
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Mouka hladká 600 g
  • Vejce 6 ks
  • Prosciutto 55 g
  • Řapíkatý celer 1 řap.
  • Mrkev 1 ks
  • Mleté maso hovězí 100 g
  • Cibule 1 ks
  • Mleté maso vepřové 100 g
  • Červené víno 100 ml
  • Vývar hovězí
  • Rajský protlak 3 plž
  • Těstoviny tagliatelle 450 g
  • Pepř
  • Parmazán 60 g
  • Sůl
  • Máslo 55 g
  • Mouka hladká 600 g
  • Vejce 6 ks
  • Prosciutto 55 g
  • Řapíkatý celer 1 řap.
  • Mrkev 1 ks
  • Mleté maso hovězí 100 g
  • Cibule 1 ks
  • Mleté maso vepřové 100 g
  • Červené víno 100 ml
  • Vývar hovězí
  • Rajský protlak 3 plž
  • Těstoviny tagliatelle 450 g
  • Pepř
  • Parmazán 60 g
  • Sůl

Příprava

1
ZÁKLADNÍ RECEPT NA TĚSTO:
2
Mouku prosejte do velké mísy nebo na pracovní plochu. Uprostřed udělejte důlek, vyklepněte do něj všechna vejce a vidličkou je prošlehejte. Na vejce nahrňte trochu mouky, promíchejte, postup opakujte. Těsto zpracovávejte dohladka a pokračujte v hnětení aspoň 8 minut. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte 30 minut odpočívat.
3
Těsto si rozdělte na několik částí a na moukou posypané pracovní ploše ho rozválejte. Pomoučněným válečkem těsto rozvalujte směrem od sebe, po několika tazích těstem pootočte. Těsto, se kterým právě nepracujete, nechte zabalené v potravinářské fólii, aby neoschlo. Rozválené těsto odložte na vlhkou utěrku.
4
TAGLIATELLE:
5
Postupujte stejně jako u špaget, jen krájejte asi 6 mm široké proužky.
6
TAGLIATELLE S BOLOŇSKÝM RAGÚ:
7
Ve větší pánvi rozpusťte máslo, přidejte prosciutto či pancettu, mrkev, celer a cibuli a zhruba 10 minut zvolna opékejte. Přidejte oba druhy mletého masa a vařečkou ho rozdrobte na co nejmenší kousky.
8
Opékejte asi 15 minut, dokud maso nezhnědne, přilijte víno a chvilku povařte, aby se odpařil alkohol. Vmíchejte několik lžic vývaru, přidejte rajčatovou pastu a promíchejte. Přidejte ještě pár lžic vývaru, aby směs měla omáčkovou konzistenci. Nechte zvolna vařit hodinu a půl, podle potřeby přilévejte vývar, aby směs nezůstala suchá. Ke konci přilijte ještě trochu vývaru, aby byla omáčka hladká, osolte a opepřete.
9
Tagliatelle vařte v osolené vodě zhruba 2 minuty, sceďte je a smíchejte s připraveným ragú. Ihned podávejte, posypané parmazánem.
1
ZÁKLADNÍ RECEPT NA TĚSTO:
2
Mouku prosejte do velké mísy nebo na pracovní plochu. Uprostřed udělejte důlek, vyklepněte do něj všechna vejce a vidličkou je prošlehejte. Na vejce nahrňte trochu mouky, promíchejte, postup opakujte. Těsto zpracovávejte dohladka a pokračujte v hnětení aspoň 8 minut. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte 30 minut odpočívat.
3
Těsto si rozdělte na několik částí a na moukou posypané pracovní ploše ho rozválejte. Pomoučněným válečkem těsto rozvalujte směrem od sebe, po několika tazích těstem pootočte. Těsto, se kterým právě nepracujete, nechte zabalené v potravinářské fólii, aby neoschlo. Rozválené těsto odložte na vlhkou utěrku.
4
TAGLIATELLE:
5
Postupujte stejně jako u špaget, jen krájejte asi 6 mm široké proužky.
6
TAGLIATELLE S BOLOŇSKÝM RAGÚ:
7
Ve větší pánvi rozpusťte máslo, přidejte prosciutto či pancettu, mrkev, celer a cibuli a zhruba 10 minut zvolna opékejte. Přidejte oba druhy mletého masa a vařečkou ho rozdrobte na co nejmenší kousky.
8
Opékejte asi 15 minut, dokud maso nezhnědne, přilijte víno a chvilku povařte, aby se odpařil alkohol. Vmíchejte několik lžic vývaru, přidejte rajčatovou pastu a promíchejte. Přidejte ještě pár lžic vývaru, aby směs měla omáčkovou konzistenci. Nechte zvolna vařit hodinu a půl, podle potřeby přilévejte vývar, aby směs nezůstala suchá. Ke konci přilijte ještě trochu vývaru, aby byla omáčka hladká, osolte a opepřete.
9
Tagliatelle vařte v osolené vodě zhruba 2 minuty, sceďte je a smíchejte s připraveným ragú. Ihned podávejte, posypané parmazánem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 6 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 48 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 6 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 20 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 48 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.