1
ZÁKLADNÍ RECEPT NA TĚSTO:
2
Mouku prosejte do velké mísy nebo na pracovní plochu. Uprostřed udělejte důlek, vyklepněte do něj všechna vejce a vidličkou je prošlehejte. Na vejce nahrňte trochu mouky, promíchejte, postup opakujte. Těsto zpracovávejte dohladka a pokračujte v hnětení aspoň 8 minut. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte 30 minut odpočívat.
3
Těsto si rozdělte na několik částí a na moukou posypané pracovní ploše ho rozválejte. Pomoučněným válečkem těsto rozvalujte směrem od sebe, po několika tazích těstem pootočte. Těsto, se kterým právě nepracujete, nechte zabalené v potravinářské fólii, aby neoschlo. Rozválené těsto odložte na vlhkou utěrku.
5
Postupujte stejně jako u špaget, jen krájejte asi 6 mm široké proužky.
6
TAGLIATELLE S BOLOŇSKÝM RAGÚ:
7
Ve větší pánvi rozpusťte máslo, přidejte prosciutto či pancettu, mrkev, celer a cibuli a zhruba 10 minut zvolna opékejte. Přidejte oba druhy mletého masa a vařečkou ho rozdrobte na co nejmenší kousky.
8
Opékejte asi 15 minut, dokud maso nezhnědne, přilijte víno a chvilku povařte, aby se odpařil alkohol. Vmíchejte několik lžic vývaru, přidejte rajčatovou pastu a promíchejte. Přidejte ještě pár lžic vývaru, aby směs měla omáčkovou konzistenci. Nechte zvolna vařit hodinu a půl, podle potřeby přilévejte vývar, aby směs nezůstala suchá. Ke konci přilijte ještě trochu vývaru, aby byla omáčka hladká, osolte a opepřete.
9
Tagliatelle vařte v osolené vodě zhruba 2 minuty, sceďte je a smíchejte s připraveným ragú. Ihned podávejte, posypané parmazánem.
1
ZÁKLADNÍ RECEPT NA TĚSTO:
2
Mouku prosejte do velké mísy nebo na pracovní plochu. Uprostřed udělejte důlek, vyklepněte do něj všechna vejce a vidličkou je prošlehejte. Na vejce nahrňte trochu mouky, promíchejte, postup opakujte. Těsto zpracovávejte dohladka a pokračujte v hnětení aspoň 8 minut. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte 30 minut odpočívat.
3
Těsto si rozdělte na několik částí a na moukou posypané pracovní ploše ho rozválejte. Pomoučněným válečkem těsto rozvalujte směrem od sebe, po několika tazích těstem pootočte. Těsto, se kterým právě nepracujete, nechte zabalené v potravinářské fólii, aby neoschlo. Rozválené těsto odložte na vlhkou utěrku.
5
Postupujte stejně jako u špaget, jen krájejte asi 6 mm široké proužky.
6
TAGLIATELLE S BOLOŇSKÝM RAGÚ:
7
Ve větší pánvi rozpusťte máslo, přidejte prosciutto či pancettu, mrkev, celer a cibuli a zhruba 10 minut zvolna opékejte. Přidejte oba druhy mletého masa a vařečkou ho rozdrobte na co nejmenší kousky.
8
Opékejte asi 15 minut, dokud maso nezhnědne, přilijte víno a chvilku povařte, aby se odpařil alkohol. Vmíchejte několik lžic vývaru, přidejte rajčatovou pastu a promíchejte. Přidejte ještě pár lžic vývaru, aby směs měla omáčkovou konzistenci. Nechte zvolna vařit hodinu a půl, podle potřeby přilévejte vývar, aby směs nezůstala suchá. Ke konci přilijte ještě trochu vývaru, aby byla omáčka hladká, osolte a opepřete.
9
Tagliatelle vařte v osolené vodě zhruba 2 minuty, sceďte je a smíchejte s připraveným ragú. Ihned podávejte, posypané parmazánem.