1
Opláchnutou kachnu osolte a okmínujte. Nechte odležet přes noc v lednici. Před pečením ji nechte odstát při pokojové teplotě.
2
Troubu předehřejte na 120 °C spodní ohřev. Do kachny vložte jablka a přemístěte ji do pekáče zády vzhůru. Zakryjte a pečte 2 hodiny.
3
Zvyšte teplotu na 140 °C a pečte další 1,5 hodiny. Čas od času kůži kachny propíchejte vidličkou, aby vytekl přebytečný tuk.
4
Teplotu zvyšte na 180 °C horní a spodní ohřev. Pečte dozlatova.
5
Naporcovanou kachnu podávejte se zelím, bramborovým knedlíkem a pivem.
1
Opláchnutou kachnu osolte a okmínujte. Nechte odležet přes noc v lednici. Před pečením ji nechte odstát při pokojové teplotě.
2
Troubu předehřejte na 120 °C spodní ohřev. Do kachny vložte jablka a přemístěte ji do pekáče zády vzhůru. Zakryjte a pečte 2 hodiny.
3
Zvyšte teplotu na 140 °C a pečte další 1,5 hodiny. Čas od času kůži kachny propíchejte vidličkou, aby vytekl přebytečný tuk.
4
Teplotu zvyšte na 180 °C horní a spodní ohřev. Pečte dozlatova.
5
Naporcovanou kachnu podávejte se zelím, bramborovým knedlíkem a pivem.