1
Očištěnou kachnu stejnoměrně nasolte a nechte přes noc odležet v lednici.
2
V den pečení kachnu vyndejte, nechte ohřát na pokojovou teplotu, posypte 2 lžícemi kmínu zvenku i zevnitř.
3
Do omytého jablka zapíchejte hřebíčky a vložte ho do břišní dutiny. Kachnu vložte do pekáče, přikryjte a pečte 4 hodiny na 125 °C.
4
Vypečený omastek slijte do misky, kachnu potřete medem smíchaným s vodou a pečte dalších 10–15 minut na 200 °C. Obraťte, potřete medovou zálivkou a pečte dozlatova, asi 10 minut.
5
Na omastku z kachny zpěňte 1 cibuli nakrájenou nadrobno a přidejte bobkový list s cukrem. Nechte zkaramelizovat. Nejlépe opékejte na mírném plameni do zlatohnědé barvy.
6
Podlijte vínem, zhruba 2 minuty povařte a přidejte zelí na kousky. Osolte, přidejte kmín a duste asi 20 minut doměkka. Dochuťte octem.
7
Poté už jen naservírujte s pečenou kachnou a lokšemi a vychutnejte si tento skvělý pokrm do posledního sousta.
1
Očištěnou kachnu stejnoměrně nasolte a nechte přes noc odležet v lednici.
2
V den pečení kachnu vyndejte, nechte ohřát na pokojovou teplotu, posypte 2 lžícemi kmínu zvenku i zevnitř.
3
Do omytého jablka zapíchejte hřebíčky a vložte ho do břišní dutiny. Kachnu vložte do pekáče, přikryjte a pečte 4 hodiny na 125 °C.
4
Vypečený omastek slijte do misky, kachnu potřete medem smíchaným s vodou a pečte dalších 10–15 minut na 200 °C. Obraťte, potřete medovou zálivkou a pečte dozlatova, asi 10 minut.
5
Na omastku z kachny zpěňte 1 cibuli nakrájenou nadrobno a přidejte bobkový list s cukrem. Nechte zkaramelizovat. Nejlépe opékejte na mírném plameni do zlatohnědé barvy.
6
Podlijte vínem, zhruba 2 minuty povařte a přidejte zelí na kousky. Osolte, přidejte kmín a duste asi 20 minut doměkka. Dochuťte octem.
7
Poté už jen naservírujte s pečenou kachnou a lokšemi a vychutnejte si tento skvělý pokrm do posledního sousta.