1
Cibule oloupejte, přepulte a nakrájejte na proužky. V dostatečně velkém kastrolu s těžkým dnem rozehřejte máslo a olivový olej. Přesuňte nakrájenou cibuli, posypte cukrem, dobře promíchejte a 40–50 minut opékejte na mírném plameni za občasného míchání. Poté podlijte červeným vínem s balzamikem a nechte ještě dalších 25 minut vařit bez pokličky.
2
Brambory oloupejte a na mandolíně nebo nožem nakrájejte na sirky – slabé hranolky. Osušte je papírovou kuchyňskou utěrkou. Ve fritéze nebo hrnci rozehřejte dostatečné množství oleje a v několika várkách zprudka opečte. Děrovanou naběračkou „bramborovou slámu“ vyjměte a přesuňte do mísy vyložené papírovými utěrkami, aby se odsála přebytečná mastnota. Poté posypte solí.
3
Burgery pomažte olejem a pečte na rozpáleném grilu přibližně sedm minut z každé strany. Podávejte s pořádnou porcí cibulové marmelády a s bramborovou slámou.
1
Cibule oloupejte, přepulte a nakrájejte na proužky. V dostatečně velkém kastrolu s těžkým dnem rozehřejte máslo a olivový olej. Přesuňte nakrájenou cibuli, posypte cukrem, dobře promíchejte a 40–50 minut opékejte na mírném plameni za občasného míchání. Poté podlijte červeným vínem s balzamikem a nechte ještě dalších 25 minut vařit bez pokličky.
2
Brambory oloupejte a na mandolíně nebo nožem nakrájejte na sirky – slabé hranolky. Osušte je papírovou kuchyňskou utěrkou. Ve fritéze nebo hrnci rozehřejte dostatečné množství oleje a v několika várkách zprudka opečte. Děrovanou naběračkou „bramborovou slámu“ vyjměte a přesuňte do mísy vyložené papírovými utěrkami, aby se odsála přebytečná mastnota. Poté posypte solí.
3
Burgery pomažte olejem a pečte na rozpáleném grilu přibližně sedm minut z každé strany. Podávejte s pořádnou porcí cibulové marmelády a s bramborovou slámou.