1
Všechny 3 cibule oloupejte, rozkrojte napůl a nakrájejte na tenké plátky. Do hrnce vložte 40 g rostlinné alternativy másla a 3 lžíce olivového oleje a cibuli na nízkou teplotu přibližně 20 minut opékejte, dokud nebude mít zlatohnědou barvu. Pokud se vám bude zdát, že se cibule připaluje, přidejte lžíci vody. Třetinu cibule dejte stranou do misky.
2
Do hrnce k cibuli přidejte oloupané a prolisované 2 stroužky česneku, lehce zarestujte, vlijte 150 ml vína a nechte odpařit alkohol. Pak vsypte 250 g rýže, promíchejte a začněte postupně podlévat 900 ml vody. Vždy vlijte naběračku vody, nechte rýži absorbovat tekutinu a vlijte další naběračku vody.
3
Na závěr vmíchejte do rizota zbylých 40 g rostlinné alternativy másla, osolte, opepřete a vmíchejte nasekanou pažitku.
4
Servírujte dozdobené zbylou karamelizovanou cibulí a nasekanou pažitkou. Nyní už chybí jen sklenka vína. Ať vám chutná.
1
Všechny 3 cibule oloupejte, rozkrojte napůl a nakrájejte na tenké plátky. Do hrnce vložte 40 g rostlinné alternativy másla a 3 lžíce olivového oleje a cibuli na nízkou teplotu přibližně 20 minut opékejte, dokud nebude mít zlatohnědou barvu. Pokud se vám bude zdát, že se cibule připaluje, přidejte lžíci vody. Třetinu cibule dejte stranou do misky.
2
Do hrnce k cibuli přidejte oloupané a prolisované 2 stroužky česneku, lehce zarestujte, vlijte 150 ml vína a nechte odpařit alkohol. Pak vsypte 250 g rýže, promíchejte a začněte postupně podlévat 900 ml vody. Vždy vlijte naběračku vody, nechte rýži absorbovat tekutinu a vlijte další naběračku vody.
3
Na závěr vmíchejte do rizota zbylých 40 g rostlinné alternativy másla, osolte, opepřete a vmíchejte nasekanou pažitku.
4
Servírujte dozdobené zbylou karamelizovanou cibulí a nasekanou pažitkou. Nyní už chybí jen sklenka vína. Ať vám chutná.