Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPodzimní rizoto s karamelizovanou cibulí a pažitkou
Albert logoAlbert logo
  • Podzimní rizoto s karamelizovanou cibulí a pažitkou

Podzimní rizoto s karamelizovanou cibulí a pažitkou

Podzimní rizoto s karamelizovanou cibulí a pažitkou
Snadné
46-60 minut
3/5
Veganské
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Rostlinný tuk 80 g
  • Olej olivový 3 plž
  • Cibule 3 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Rýže kulatozrnná 250 g
  • Červené víno 150 ml
  • Pažitka čerstvá 1 svaz.
  • Pepř
  • Sůl
  • Rostlinný tuk 80 g
  • Olej olivový 3 plž
  • Cibule 3 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Rýže kulatozrnná 250 g
  • Červené víno 150 ml
  • Pažitka čerstvá 1 svaz.
  • Pepř
  • Sůl

Příprava

1
Všechny 3 cibule oloupejte, rozkrojte napůl a nakrájejte na tenké plátky. Do hrnce vložte 40 g rostlinné alternativy másla a 3 lžíce olivového oleje a cibuli na nízkou teplotu přibližně 20 minut opékejte, dokud nebude mít zlatohnědou barvu. Pokud se vám bude zdát, že se cibule připaluje, přidejte lžíci vody. Třetinu cibule dejte stranou do misky.
2
Do hrnce k cibuli přidejte oloupané a prolisované 2 stroužky česneku, lehce zarestujte, vlijte 150 ml vína a nechte odpařit alkohol. Pak vsypte 250 g rýže, promíchejte a začněte postupně podlévat 900 ml vody. Vždy vlijte naběračku vody, nechte rýži absorbovat tekutinu a vlijte další naběračku vody.
3
Na závěr vmíchejte do rizota zbylých 40 g rostlinné alternativy másla, osolte, opepřete a vmíchejte nasekanou pažitku.
4
Servírujte dozdobené zbylou karamelizovanou cibulí a nasekanou pažitkou. Nyní už chybí jen sklenka vína. Ať vám chutná.
1
Všechny 3 cibule oloupejte, rozkrojte napůl a nakrájejte na tenké plátky. Do hrnce vložte 40 g rostlinné alternativy másla a 3 lžíce olivového oleje a cibuli na nízkou teplotu přibližně 20 minut opékejte, dokud nebude mít zlatohnědou barvu. Pokud se vám bude zdát, že se cibule připaluje, přidejte lžíci vody. Třetinu cibule dejte stranou do misky.
2
Do hrnce k cibuli přidejte oloupané a prolisované 2 stroužky česneku, lehce zarestujte, vlijte 150 ml vína a nechte odpařit alkohol. Pak vsypte 250 g rýže, promíchejte a začněte postupně podlévat 900 ml vody. Vždy vlijte naběračku vody, nechte rýži absorbovat tekutinu a vlijte další naběračku vody.
3
Na závěr vmíchejte do rizota zbylých 40 g rostlinné alternativy másla, osolte, opepřete a vmíchejte nasekanou pažitku.
4
Servírujte dozdobené zbylou karamelizovanou cibulí a nasekanou pažitkou. Nyní už chybí jen sklenka vína. Ať vám chutná.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 16 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 16 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.