1
Bazalku nakrájejte najemno, česnek prolisujte. Sýr feta nadrobte najemno.
2
V míse promíchejte nakrájenou bazalku, ricottu, sýr feta, mouku, vejce a česnek. Osolte a opepřete.
3
Z těsta vytvořte pomocí lžíce knedlíčky asi 4 cm dlouhé a 2 cm široké. Ty vařte ve vroucí vodě 8 minut, dokud jejich povrch nezpevní a knedlíčky nevyplavou. Vyberte je děrovanou sběračkou.
4
Rajčata zakápněte olivovým olejem a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 15 minut na 170 °C. Poté osolte a opepřete.
5
V pánvi rozehřejte máslo. Vložte knedlíčky a 2 minuty opékejte dozlatova. Podávejte s pečenými rajčaty, sýrem feta a bazalkou.
1
Bazalku nakrájejte najemno, česnek prolisujte. Sýr feta nadrobte najemno.
2
V míse promíchejte nakrájenou bazalku, ricottu, sýr feta, mouku, vejce a česnek. Osolte a opepřete.
3
Z těsta vytvořte pomocí lžíce knedlíčky asi 4 cm dlouhé a 2 cm široké. Ty vařte ve vroucí vodě 8 minut, dokud jejich povrch nezpevní a knedlíčky nevyplavou. Vyberte je děrovanou sběračkou.
4
Rajčata zakápněte olivovým olejem a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 15 minut na 170 °C. Poté osolte a opepřete.
5
V pánvi rozehřejte máslo. Vložte knedlíčky a 2 minuty opékejte dozlatova. Podávejte s pečenými rajčaty, sýrem feta a bazalkou.