Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBeef Wellington Pavla Švestky
Albert logoAlbert logo
  • Beef Wellington Pavla Švestky

Beef Wellington Pavla Švestky

Beef Wellington Pavla Švestky
Náročné
Více než 60 minut
0/5
Anglická
Vánoce
Hlavní chod

Ingredience

Složení
2 porce
  • Hovězí rump steak 300 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej 120 ml
  • Tymián čerstvý 6 snít.
  • Hořčice dijonská 20 g
  • Žampiony hnědé 60 g
  • Cibule šalotka 150 g
  • Bílé víno suché 50 ml
  • Kmín mletý
  • Máslo 90 g
  • Mléko 60 ml
  • Mouka hladká 30 g
  • Vejce 2 ks
  • Baby špenát 20 g
  • Šunka sušená 50 g
  • Listové těsto 1 ks
  • Dýně Hokkaidó 200 g
  • Mrkev 150 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 400 ml
  • Badyán celý 1 ks
  • Vinný bílý ocet 50 ml
  • Pastinák 150 g
  • Česnek 1 strouž.
  • Med 35 g
  • Kapusta růžičková 50 g
  • Celer 50 g
  • Víno portské 200 ml
  • Hovězí rump steak 300 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej 120 ml
  • Tymián čerstvý 6 snít.
  • Hořčice dijonská 20 g
  • Žampiony hnědé 60 g
  • Cibule šalotka 150 g
  • Bílé víno suché 50 ml
  • Kmín mletý
  • Máslo 90 g
  • Mléko 60 ml
  • Mouka hladká 30 g
  • Vejce 2 ks
  • Baby špenát 20 g

Příprava

1
Rumpsteak osolte a opepřete a zprudka jej opečte ze všech stran na 50 ml oleje se snítkou tymiánu. Po upečení potřete maso 20 g dijonské hořčice a dejte na chvíli do lednice. Pánev s výpekem si ponechte na přípravu omáčky. Na žampionové ragú očistěte 60 g žampionů, nakrájejte je nadrobno spolu s 50 g oloupané šalotky. Vložte do kastrůlku a na lžíci oleje restujte na mírném plameni asi 20 minut, dokud se voda neodpaří. Přidejte 50 ml bílého vína a nechte zredukovat dalších 10 minut. Dochuťte solí, pepřem, snítkou tymiánu, špetkou mletého kmínu a zjemněte 40 g másla. Z 60 ml mléka, 30 g mouky a vejce připravte těsto, přidejte 20 g lístků omytého baby špenátu, promixujte dohladka a osolte. Z těsta upečte tenkou palačinku a nechte ji vychladnout.
2
Na potravinovou fólii rozprostřete palačinku, na ni vrstvěte sušenou šunku, pak houbové ragú a nakonec opečený steak. Pevně zabalte do fólie a dejte na 15 minut chladit do lednice. Po vychladnutí fólii odstraňte a maso zabalte do listového těsta. Na povrch těsta jemně přitlačte 2 snítky čerstvého omytého rozmarýnu na dekoraci. Okraje těsta odřízněte, povrch potřete rozšlehaným žloutkem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 20 minut. Vnitřní teplota masa by měla být kolem 42 °C.
3
Dýni oloupejte a odstraňte semínka. Nakrájejte na kostičky 200 g dužiny z dýně, 100 g oloupané mrkve a 50 g oloupané šalotky. Zeleninu restujte na pánvi se lžící oleje dozlatova. Orestovanou zeleninu zalijte 400 ml smetany, přidejte hvězdičku badyánu a vařte 10 minut. Poté badyán vyjměte, přidejte 50 ml vinného octa a vařte dalších 10 minut. Nakonec pyré rozmixujte dohladka a dochuťte solí a pepřem. V pánvi na 50 ml oleje lehce opečte dozlatova 150 g pastináku očištěných a nakrájených na středně velké kousky. Přidejte stroužek oloupaného, prolisovaného česneku, snítku čerstvého omytého tymiánu, 35 g medu a lehce prohřejte. Nakonec vmíchejte 20 g másla a lehce osolte a opepřete.
4
V hrnci s vroucí osolenou vodou vařte 50 g růžičkové kapustičky přibližně minutu. Poté ji ihned zchlaďte v ledové vodě, osušte a oddělte jednotlivé lístky. Na pánvi s výpekem z masa orestujte oloupaných a nadrobno pokrájených 50 g šalotky, 50 g mrkve a 50 g celeru. Pozvolna restujte a průběžně podlévejte vodou, dokud není zelenina opečená dohněda. Přidejte 200 ml portského vína a snítku tymiánu. Krátce povařte, zredukujte, omáčku přeceďte a zjemněte 30 g másla. Hovězí Wellington podávejte s dýňovým pyré, karamelizovaným pastinákem, kapustovými lístky a přelitý omáčkou z portského vína. Pravé anglické Vánoce.
1
Rumpsteak osolte a opepřete a zprudka jej opečte ze všech stran na 50 ml oleje se snítkou tymiánu. Po upečení potřete maso 20 g dijonské hořčice a dejte na chvíli do lednice. Pánev s výpekem si ponechte na přípravu omáčky. Na žampionové ragú očistěte 60 g žampionů, nakrájejte je nadrobno spolu s 50 g oloupané šalotky. Vložte do kastrůlku a na lžíci oleje restujte na mírném plameni asi 20 minut, dokud se voda neodpaří. Přidejte 50 ml bílého vína a nechte zredukovat dalších 10 minut. Dochuťte solí, pepřem, snítkou tymiánu, špetkou mletého kmínu a zjemněte 40 g másla. Z 60 ml mléka, 30 g mouky a vejce připravte těsto, přidejte 20 g lístků omytého baby špenátu, promixujte dohladka a osolte. Z těsta upečte tenkou palačinku a nechte ji vychladnout.
2
Na potravinovou fólii rozprostřete palačinku, na ni vrstvěte sušenou šunku, pak houbové ragú a nakonec opečený steak. Pevně zabalte do fólie a dejte na 15 minut chladit do lednice. Po vychladnutí fólii odstraňte a maso zabalte do listového těsta. Na povrch těsta jemně přitlačte 2 snítky čerstvého omytého rozmarýnu na dekoraci. Okraje těsta odřízněte, povrch potřete rozšlehaným žloutkem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 20 minut. Vnitřní teplota masa by měla být kolem 42 °C.
3
Dýni oloupejte a odstraňte semínka. Nakrájejte na kostičky 200 g dužiny z dýně, 100 g oloupané mrkve a 50 g oloupané šalotky. Zeleninu restujte na pánvi se lžící oleje dozlatova. Orestovanou zeleninu zalijte 400 ml smetany, přidejte hvězdičku badyánu a vařte 10 minut. Poté badyán vyjměte, přidejte 50 ml vinného octa a vařte dalších 10 minut. Nakonec pyré rozmixujte dohladka a dochuťte solí a pepřem. V pánvi na 50 ml oleje lehce opečte dozlatova 150 g pastináku očištěných a nakrájených na středně velké kousky. Přidejte stroužek oloupaného, prolisovaného česneku, snítku čerstvého omytého tymiánu, 35 g medu a lehce prohřejte. Nakonec vmíchejte 20 g másla a lehce osolte a opepřete.
4
V hrnci s vroucí osolenou vodou vařte 50 g růžičkové kapustičky přibližně minutu. Poté ji ihned zchlaďte v ledové vodě, osušte a oddělte jednotlivé lístky. Na pánvi s výpekem z masa orestujte oloupaných a nadrobno pokrájených 50 g šalotky, 50 g mrkve a 50 g celeru. Pozvolna restujte a průběžně podlévejte vodou, dokud není zelenina opečená dohněda. Přidejte 200 ml portského vína a snítku tymiánu. Krátce povařte, zredukujte, omáčku přeceďte a zjemněte 30 g másla. Hovězí Wellington podávejte s dýňovým pyré, karamelizovaným pastinákem, kapustovými lístky a přelitý omáčkou z portského vína. Pravé anglické Vánoce.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.