1
Nakrájejte 200 g oloupené cibule a 150 g petržele na malé kostičky. V pánvi rozehřejte 100 g másla, přidejte cibuli s petrželí a orestujte dozlatova. Přisypte 0,2 g šafránu a přilijte 100 ml bílého vína. Směs nechte zredukovat, zalijte 300 ml rybího vývaru a důkladně povařte, aby se chutě spojily. Na závěr zjemněte 100 ml smetany, dochuťte solí a rozmixujte dohladka.
2
Nakrájejte 150 g omyté ředkve na tenké plátky, můžete připravit do tvaru kytiček, a pomalu pečte na pánvi s 80 g másla, dokud nezměkne. Mezitím si připravte bylinkový olej. Rozmixujte 40 g mytého kopru a 50 g hladkolisté petrželky s 50 ml oleje zahřátého na 70 °C. Směs poté přeceďte přes plátýnko do misky.
3
Na rozehřáté pánvi rozpusťte 80 g másla a na vyšší teplotě opečte 300 g krevet, aby získaly zlatavou barvu. Lehce osolte a zakápněte šťávou z 1 citronu.
4
Na dno hlubokého talíře položte několik plátků upečené ředkve, na ně naaranžujte krevety a zalijte rybí polévkou. Nakonec vše zakápněte bylinkovým olejem, ozdobte lístky čerstvého kopru a zbývajícími plátky ředkve. Smetanová rybí polévka s krevetami bude mít úspěch.
1
Nakrájejte 200 g oloupené cibule a 150 g petržele na malé kostičky. V pánvi rozehřejte 100 g másla, přidejte cibuli s petrželí a orestujte dozlatova. Přisypte 0,2 g šafránu a přilijte 100 ml bílého vína. Směs nechte zredukovat, zalijte 300 ml rybího vývaru a důkladně povařte, aby se chutě spojily. Na závěr zjemněte 100 ml smetany, dochuťte solí a rozmixujte dohladka.
2
Nakrájejte 150 g omyté ředkve na tenké plátky, můžete připravit do tvaru kytiček, a pomalu pečte na pánvi s 80 g másla, dokud nezměkne. Mezitím si připravte bylinkový olej. Rozmixujte 40 g mytého kopru a 50 g hladkolisté petrželky s 50 ml oleje zahřátého na 70 °C. Směs poté přeceďte přes plátýnko do misky.
3
Na rozehřáté pánvi rozpusťte 80 g másla a na vyšší teplotě opečte 300 g krevet, aby získaly zlatavou barvu. Lehce osolte a zakápněte šťávou z 1 citronu.
4
Na dno hlubokého talíře položte několik plátků upečené ředkve, na ně naaranžujte krevety a zalijte rybí polévkou. Nakonec vše zakápněte bylinkovým olejem, ozdobte lístky čerstvého kopru a zbývajícími plátky ředkve. Smetanová rybí polévka s krevetami bude mít úspěch.