1
Předehřejte troubu na 170 °C a vymažte a vysypte bábovkovou formu. Prosejte mouku, kakao, jedlou sodu a sůl do velké mísy. Promíchejte a odložte stranou.
2
V rendlíku přiveďte k varu 125 ml smetany. Dejte do ní 200 g nalámané čokolády, odstavte a promíchejte dohladka. Přilijte podmáslí a nechte vychladnout.
3
240 g másla s krupicovým a vanilkovým cukrem vyšlehejte na nadýchaný krém. Přidejte vejce a bílek, prošlehejte. Potom na střídačku zapracujte čokoládovou a moučnou směs. Těsto vlijte do formy a pečte 55–60 minut, aby na zapíchnuté špejli neulpěly vlhké drobečky. Vyjměte z trouby, bábovku vyklopte a nechte vychladnout.
4
Mezitím připravte polevu. V rendlíku přiveďte k varu 125 ml smetany. Do misky dejte 100 g nalámané čokolády, 30 g másla a kukuřičný sirup a přelijte vroucí smetanou. Promíchejte dohladka a nechte chvíli stát. Polevou pak přelijte vychladlou bábovku.
1
Předehřejte troubu na 170 °C a vymažte a vysypte bábovkovou formu. Prosejte mouku, kakao, jedlou sodu a sůl do velké mísy. Promíchejte a odložte stranou.
2
V rendlíku přiveďte k varu 125 ml smetany. Dejte do ní 200 g nalámané čokolády, odstavte a promíchejte dohladka. Přilijte podmáslí a nechte vychladnout.
3
240 g másla s krupicovým a vanilkovým cukrem vyšlehejte na nadýchaný krém. Přidejte vejce a bílek, prošlehejte. Potom na střídačku zapracujte čokoládovou a moučnou směs. Těsto vlijte do formy a pečte 55–60 minut, aby na zapíchnuté špejli neulpěly vlhké drobečky. Vyjměte z trouby, bábovku vyklopte a nechte vychladnout.
4
Mezitím připravte polevu. V rendlíku přiveďte k varu 125 ml smetany. Do misky dejte 100 g nalámané čokolády, 30 g másla a kukuřičný sirup a přelijte vroucí smetanou. Promíchejte dohladka a nechte chvíli stát. Polevou pak přelijte vychladlou bábovku.