1
Ve střední misce metličkou promíchejte římský kmín, koriandr, kardamom, 1 a 1⁄2 lžičky pepře, skořici, muškátový oříšek a hřebíček. Získáte tak kořenicí směs garam masala.
2
Připravte si marinádu. V misce vidličkou vymíchejte jogurt, 1 lžíci směsi garam masala, 1 lžíci citronové šťávy z vymačkaného citronu, 1 lžičku pepře a mletý zázvor. Na kostky nakrájené očištěné kuřecí maso naložte do misky s marinádou. Překryjte fólií a nechte 1 hodinu marinovat v lednici.
3
V hlubší pánvi rozehřejte olej a naloženou směs v ní restujte 10 minut.
4
Snižte teplotu a přidejte máslo, kajenský pepř, očištěný, rozmělněný česnek a další 1 minutu opékejte.
5
Vlijte rajčatové pyré, smetanu, vsypte 4 lžičky koření garam masala, papriku, kurkumu, sůl a dobře promíchejte. Přiveďte k varu a na mírném ohni 30 minut duste.
6
Během dušení kuřete uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu rýži. Hotovou tikka masalu podávejte s rýží, romanticky v mističkách a posypanou čerstvým koriandrem.
1
Ve střední misce metličkou promíchejte římský kmín, koriandr, kardamom, 1 a 1⁄2 lžičky pepře, skořici, muškátový oříšek a hřebíček. Získáte tak kořenicí směs garam masala.
2
Připravte si marinádu. V misce vidličkou vymíchejte jogurt, 1 lžíci směsi garam masala, 1 lžíci citronové šťávy z vymačkaného citronu, 1 lžičku pepře a mletý zázvor. Na kostky nakrájené očištěné kuřecí maso naložte do misky s marinádou. Překryjte fólií a nechte 1 hodinu marinovat v lednici.
3
V hlubší pánvi rozehřejte olej a naloženou směs v ní restujte 10 minut.
4
Snižte teplotu a přidejte máslo, kajenský pepř, očištěný, rozmělněný česnek a další 1 minutu opékejte.
5
Vlijte rajčatové pyré, smetanu, vsypte 4 lžičky koření garam masala, papriku, kurkumu, sůl a dobře promíchejte. Přiveďte k varu a na mírném ohni 30 minut duste.
6
Během dušení kuřete uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu rýži. Hotovou tikka masalu podávejte s rýží, romanticky v mističkách a posypanou čerstvým koriandrem.