1
V hrnci přiveďte k varu mléko a vodu, pak přidejte lžičku soli a pomalu přisypte polentu. Vařte do zhoustnutí 4–5 minut. Přidejte 50 g nastrouhaného parmazánu, 20 g másla, čajovou lžičku nastrouhané citronové kůry, lístky tymiánu, špetku muškátového oříšku a kurkumy. Do vymazaného pekáčku nalijte polentu do vrstvy silné 2 cm, uhlaďte a nechte v chladničce ztuhnout.
2
Ořechy krátce opražte v pánvi bez tuku, nechte vychladnout a vložte do mixéru. Přidejte zbytek nastrouhaného parmazánu, petržel, 100 ml olivového oleje, špetku soli, pepře a mixujte dohladka. Takto připravené pesto přendejte do misky.
3
Ztuhlou polentu vyklopte, nakrájejte na kostky a opečte na pánvi v rozpáleném oleji dozlatova.
4
Vepřovou panenku nakrájejte na 3cm steaky, orestujte na rozehřátém oleji 4 minuty z každé strany, osolte a opepřete. Přidejte zbylé máslo, podlijte vínem a nechte alkohol krátce odpařit. Podávejte s pestem a polentou.
1
V hrnci přiveďte k varu mléko a vodu, pak přidejte lžičku soli a pomalu přisypte polentu. Vařte do zhoustnutí 4–5 minut. Přidejte 50 g nastrouhaného parmazánu, 20 g másla, čajovou lžičku nastrouhané citronové kůry, lístky tymiánu, špetku muškátového oříšku a kurkumy. Do vymazaného pekáčku nalijte polentu do vrstvy silné 2 cm, uhlaďte a nechte v chladničce ztuhnout.
2
Ořechy krátce opražte v pánvi bez tuku, nechte vychladnout a vložte do mixéru. Přidejte zbytek nastrouhaného parmazánu, petržel, 100 ml olivového oleje, špetku soli, pepře a mixujte dohladka. Takto připravené pesto přendejte do misky.
3
Ztuhlou polentu vyklopte, nakrájejte na kostky a opečte na pánvi v rozpáleném oleji dozlatova.
4
Vepřovou panenku nakrájejte na 3cm steaky, orestujte na rozehřátém oleji 4 minuty z každé strany, osolte a opepřete. Přidejte zbylé máslo, podlijte vínem a nechte alkohol krátce odpařit. Podávejte s pestem a polentou.