Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySteaky z panenky s petrželovým pestem
Albert logoAlbert logo
  • Steaky z panenky s petrželovým pestem

Steaky z panenky s petrželovým pestem

Steaky z panenky s petrželovým pestem
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Bezlepkové
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 40 g
  • Voda 400 ml
  • Mléko plnotučné 400 ml
  • Sůl
  • Polenta BIO 120 g
  • Parmazán 100 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Kurkuma
  • Petržel 50 g
  • Vlašské ořechy 50 g
  • Olej olivový 200 ml
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Muškátový oříšek
  • Vepřová panenská svíčková 800 g
  • Bílé víno 50 ml
  • Pepř
  • Máslo 40 g
  • Voda 400 ml
  • Mléko plnotučné 400 ml
  • Sůl
  • Polenta BIO 120 g
  • Parmazán 100 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Kurkuma
  • Petržel 50 g
  • Vlašské ořechy 50 g
  • Olej olivový 200 ml
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Muškátový oříšek
  • Vepřová panenská svíčková 800 g
  • Bílé víno 50 ml

Příprava

1
V hrnci přiveďte k varu mléko a vodu, pak přidejte lžičku soli a pomalu přisypte polentu. Vařte do zhoustnutí 4–5 minut. Přidejte 50 g nastrouhaného parmazánu, 20 g másla, čajovou lžičku nastrouhané citronové kůry, lístky tymiánu, špetku muškátového oříšku a kurkumy. Do vymazaného pekáčku nalijte polentu do vrstvy silné 2 cm, uhlaďte a nechte v chladničce ztuhnout.
2
Ořechy krátce opražte v pánvi bez tuku, nechte vychladnout a vložte do mixéru. Přidejte zbytek nastrouhaného parmazánu, petržel, 100 ml olivového oleje, špetku soli, pepře a mixujte dohladka. Takto připravené pesto přendejte do misky.
3
Ztuhlou polentu vyklopte, nakrájejte na kostky a opečte na pánvi v rozpáleném oleji dozlatova.
4
Vepřovou panenku nakrájejte na 3cm steaky, orestujte na rozehřátém oleji 4 minuty z každé strany, osolte a opepřete. Přidejte zbylé máslo, podlijte vínem a nechte alkohol krátce odpařit. Podávejte s pestem a polentou.
1
V hrnci přiveďte k varu mléko a vodu, pak přidejte lžičku soli a pomalu přisypte polentu. Vařte do zhoustnutí 4–5 minut. Přidejte 50 g nastrouhaného parmazánu, 20 g másla, čajovou lžičku nastrouhané citronové kůry, lístky tymiánu, špetku muškátového oříšku a kurkumy. Do vymazaného pekáčku nalijte polentu do vrstvy silné 2 cm, uhlaďte a nechte v chladničce ztuhnout.
2
Ořechy krátce opražte v pánvi bez tuku, nechte vychladnout a vložte do mixéru. Přidejte zbytek nastrouhaného parmazánu, petržel, 100 ml olivového oleje, špetku soli, pepře a mixujte dohladka. Takto připravené pesto přendejte do misky.
3
Ztuhlou polentu vyklopte, nakrájejte na kostky a opečte na pánvi v rozpáleném oleji dozlatova.
4
Vepřovou panenku nakrájejte na 3cm steaky, orestujte na rozehřátém oleji 4 minuty z každé strany, osolte a opepřete. Přidejte zbylé máslo, podlijte vínem a nechte alkohol krátce odpařit. Podávejte s pestem a polentou.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.