1
Troubu předehřejte na 180 °C, horní a spodní ohřev.
2
Pohanku smíchejte s polentou. V hrnci přiveďte mléko k varu, vmíchejte sypkou směs a za stálého míchání nechte nad mírným ohněm změknout na kaši. Oslaďte javorovým sirupem a přendejte do zapékací mísy.
3
Švestky očistěte, vypeckujte a nakrájejte na měsíčky. Smíchejte s cukrem, olejem, vínem, skořicí a citronovou kůrou.
4
Směs přendejte na hotovou kaši, vložte do trouby a pečte 20 minut.
5
Podávejte ihned po upečení.
1
Troubu předehřejte na 180 °C, horní a spodní ohřev.
2
Pohanku smíchejte s polentou. V hrnci přiveďte mléko k varu, vmíchejte sypkou směs a za stálého míchání nechte nad mírným ohněm změknout na kaši. Oslaďte javorovým sirupem a přendejte do zapékací mísy.
3
Švestky očistěte, vypeckujte a nakrájejte na měsíčky. Smíchejte s cukrem, olejem, vínem, skořicí a citronovou kůrou.
4
Směs přendejte na hotovou kaši, vložte do trouby a pečte 20 minut.
5
Podávejte ihned po upečení.