Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyObrácený bio špaldový koláč
Albert logoAlbert logo
  • Obrácený bio špaldový koláč

Obrácený bio špaldový koláč

Obrácený bio špaldový koláč
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Bio
Dezert

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Máslo BIO 40 g
  • Mandarinka BIO 7 ks
  • Cukr třtinový BIO 260 g
  • Mléko plnotučné BIO 250 ml
  • Citron BIO 1 ks
  • Olej olivový BIO 80 ml
  • Mouka špaldová BIO 450 g
  • Vejce BIO 2 ks
  • Kypřící prášek 2 člž
  • Sůl
  • Džem meruňkový BIO 50 g
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Máslo BIO 40 g
  • Mandarinka BIO 7 ks
  • Cukr třtinový BIO 260 g
  • Mléko plnotučné BIO 250 ml
  • Citron BIO 1 ks
  • Olej olivový BIO 80 ml
  • Mouka špaldová BIO 450 g
  • Vejce BIO 2 ks
  • Kypřící prášek 2 člž
  • Sůl
  • Džem meruňkový BIO 50 g
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.

Příprava

1
Dortovou formu o průměru 23 cm obalte zvenčí alobalem. Vnitřek vymažte 40 g másla a poprašte 40 g třtinového cukru. Všech 7 mandarinek dobře omyjte a i s kůrou nakrájejte na 0,5 cm silné plátky. Rozložte je na dno formy tak, aby měly mezi sebou co nejmenší mezery.
2
V míse důkladně promíchejte 250 ml mléka, šťávu z 1⁄2 citronu, 80 ml olivového oleje a 2 rozklepnutá vejce.
3
Do druhé mísy prosejte 450 g špaldové mouky, přidejte 2 lžičky kypřicího prášku, špetku soli a 220 g třtinového cukru. Vše dobře promíchejte a do směsi vlijte tekutou směs. Vše promíchejte na hladké těsto. Těsto vlijte do připravené formy a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 35 minut dozlatova.
4
Upečený koláč nechte 10 minut vychladnout na mřížce. Pak formu přiklopte talířem a opatrně otočte, aby se mandarinky odlepily ode dna. Hotový vychladnutý koláč dozdobte 50 g džemu rozmíchaného se 3 lžícemi vody, který rovnoměrně rozetřete přes mandarinky tak, aby se vpil do koláče. Nakonec ozdobte čerstvými snítkami rozmarýnu. Vánoční koláč je na stole!
1
Dortovou formu o průměru 23 cm obalte zvenčí alobalem. Vnitřek vymažte 40 g másla a poprašte 40 g třtinového cukru. Všech 7 mandarinek dobře omyjte a i s kůrou nakrájejte na 0,5 cm silné plátky. Rozložte je na dno formy tak, aby měly mezi sebou co nejmenší mezery.
2
V míse důkladně promíchejte 250 ml mléka, šťávu z 1⁄2 citronu, 80 ml olivového oleje a 2 rozklepnutá vejce.
3
Do druhé mísy prosejte 450 g špaldové mouky, přidejte 2 lžičky kypřicího prášku, špetku soli a 220 g třtinového cukru. Vše dobře promíchejte a do směsi vlijte tekutou směs. Vše promíchejte na hladké těsto. Těsto vlijte do připravené formy a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 35 minut dozlatova.
4
Upečený koláč nechte 10 minut vychladnout na mřížce. Pak formu přiklopte talířem a opatrně otočte, aby se mandarinky odlepily ode dna. Hotový vychladnutý koláč dozdobte 50 g džemu rozmíchaného se 3 lžícemi vody, který rovnoměrně rozetřete přes mandarinky tak, aby se vpil do koláče. Nakonec ozdobte čerstvými snítkami rozmarýnu. Vánoční koláč je na stole!

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 28.08.2024 do 03.09.2024

Platný ještě 3 dny

Od 28.08.2024 do 03.09.2024

Platný ještě 10 dní

Od 14.08.2024 do 10.09.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.