1
Těsto vyndejte z lednice a po cca 10 minutách rozviňte. Vytvarujte je do máslem vymazané obdélníkové koláčové formy, jemně je vtlačte na dno a boky a propíchejte vidličkou. Pečte v troubě na 180 °C po dobu 15 minut dozlatova.
2
Mezitím ve středně velkém hrnci přiveďte litr vody k varu, vložte do ní 5 sáčků černého čaje Perla Chai. Přidejte nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z pomeranče, 150 g třtinového cukru, vyškrábnutá semínka z vanilkového lusku a zamíchejte. Oloupejte 5 celých hrušek, stopky ponechte a namočte je do čajové směsi. Nechte 20 minut pošírovat při mírném varu s částečně přikrytou pokličkou. Poté nechte v hrnci hrušky zcela vychladnout.
3
V míse šlehejte ručním mixérem 800 g ricotty se 150 g cukru moučky a vanilkovým cukrem, dokud nebude směs nadýchaná a hladká. Krémem potřete vychladlé těsto a uhlaďte stěrkou.
4
Hrušku vyndejte z čajové směsi, odkrojte ¼ jedné strany a položte seříznutou stranou na prkénko. Opatrně nakrájejte 5mm plátky a nechte přitom 1 cm od stopky nedokrojený. Prsty pak opatrně plátky rozevřete a položte na ricottovou směs. Postup opakujte u všech hrušek. Nakonec hrušky ještě pokapejte 2 lžícemi datlového sirupu a dejte ztuhnout nejlépe přes noc do lednice. Podávejte vychlazené, nakrájené na kousky.
1
Těsto vyndejte z lednice a po cca 10 minutách rozviňte. Vytvarujte je do máslem vymazané obdélníkové koláčové formy, jemně je vtlačte na dno a boky a propíchejte vidličkou. Pečte v troubě na 180 °C po dobu 15 minut dozlatova.
2
Mezitím ve středně velkém hrnci přiveďte litr vody k varu, vložte do ní 5 sáčků černého čaje Perla Chai. Přidejte nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z pomeranče, 150 g třtinového cukru, vyškrábnutá semínka z vanilkového lusku a zamíchejte. Oloupejte 5 celých hrušek, stopky ponechte a namočte je do čajové směsi. Nechte 20 minut pošírovat při mírném varu s částečně přikrytou pokličkou. Poté nechte v hrnci hrušky zcela vychladnout.
3
V míse šlehejte ručním mixérem 800 g ricotty se 150 g cukru moučky a vanilkovým cukrem, dokud nebude směs nadýchaná a hladká. Krémem potřete vychladlé těsto a uhlaďte stěrkou.
4
Hrušku vyndejte z čajové směsi, odkrojte ¼ jedné strany a položte seříznutou stranou na prkénko. Opatrně nakrájejte 5mm plátky a nechte přitom 1 cm od stopky nedokrojený. Prsty pak opatrně plátky rozevřete a položte na ricottovou směs. Postup opakujte u všech hrušek. Nakonec hrušky ještě pokapejte 2 lžícemi datlového sirupu a dejte ztuhnout nejlépe přes noc do lednice. Podávejte vychlazené, nakrájené na kousky.