1
Brambory uvařte ve slupce nejlépe den předem.
2
Slaninu pražte na suché pánvi, po chvilce přidejte cibuli a nakonec i uzené maso. Promíchejte, jemně směs opečte, osolte, opepřete a nechte vychladnout.
3
Vystydlé brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Přidejte vajíčka, sůl, krupici, dobře promíchejte a nakonec přisypte i mouku.
4
Vypracujte těsto, vytvarujte ho do válečku, vykrajujte z něj kousky, rukou je zploštěte a doprostřed dávejte masovou směs.
5
Konce těsta spojte k sobě a uhlaďte knedlíky. Vařte je deset až patnáct minut a podávejte s prohřátým červeným zelím, posypané cibulkou usmaženou na sádle.
1
Brambory uvařte ve slupce nejlépe den předem.
2
Slaninu pražte na suché pánvi, po chvilce přidejte cibuli a nakonec i uzené maso. Promíchejte, jemně směs opečte, osolte, opepřete a nechte vychladnout.
3
Vystydlé brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Přidejte vajíčka, sůl, krupici, dobře promíchejte a nakonec přisypte i mouku.
4
Vypracujte těsto, vytvarujte ho do válečku, vykrajujte z něj kousky, rukou je zploštěte a doprostřed dávejte masovou směs.
5
Konce těsta spojte k sobě a uhlaďte knedlíky. Vařte je deset až patnáct minut a podávejte s prohřátým červeným zelím, posypané cibulkou usmaženou na sádle.