1
Droždí rozdrobte do mísy, přidejte cukr a 100 ml vlažné vody. Nechte vzejít kvásek. Až se na hladině vytvoří bubliny, přimíchejte mouku, přilijte dalších 200 ml vlažné vody, přidejte sůl a lžíci olivového oleje. Vypracujte těsto a dobře ho prohněťte, aby bylo pružné a měkké. V lehce vymazané míse těsto přikryjte utěrkou a nechte aspoň půlhodinu kynout na dvojnásobný objem.
2
Předehřejte troubu na 200 °C. Zatímco těsto kyne, rozehřejte v pánvi půl lžíce oleje. Přidejte slaninu a 2–3 minuty ji opékejte dozlatova. Slijte vypečený tuk a nechte slaninu vychladnout. Polovinu pak smíchejte se 100 g mozzarelly, 40 g parmazánu, oreganem, rajčatovým protlakem, solí a pepřem.
3
Těsto rozválejte na lehce pomoučněné ploše na obdélník 30×20 cm. Na polovinu těsta natřete připravenou slaninovo–rajčatovou směs a překryjte ji druhou polovinou těsta. Lehce přitlačte a naplněné těsto pak nakrájejte na 12 proužků.
4
Proužky omotejte kolem namočených, osušených špejlí. Pizzy položte na plech vyložený pečicím papírem. Lehce je potřete olejem, posypte zbývající slaninou, mozzarellou a parmazánem a pečte 13–15 minut, aby sýr zezlátl a těsto bylo propečené.
1
Droždí rozdrobte do mísy, přidejte cukr a 100 ml vlažné vody. Nechte vzejít kvásek. Až se na hladině vytvoří bubliny, přimíchejte mouku, přilijte dalších 200 ml vlažné vody, přidejte sůl a lžíci olivového oleje. Vypracujte těsto a dobře ho prohněťte, aby bylo pružné a měkké. V lehce vymazané míse těsto přikryjte utěrkou a nechte aspoň půlhodinu kynout na dvojnásobný objem.
2
Předehřejte troubu na 200 °C. Zatímco těsto kyne, rozehřejte v pánvi půl lžíce oleje. Přidejte slaninu a 2–3 minuty ji opékejte dozlatova. Slijte vypečený tuk a nechte slaninu vychladnout. Polovinu pak smíchejte se 100 g mozzarelly, 40 g parmazánu, oreganem, rajčatovým protlakem, solí a pepřem.
3
Těsto rozválejte na lehce pomoučněné ploše na obdélník 30×20 cm. Na polovinu těsta natřete připravenou slaninovo–rajčatovou směs a překryjte ji druhou polovinou těsta. Lehce přitlačte a naplněné těsto pak nakrájejte na 12 proužků.
4
Proužky omotejte kolem namočených, osušených špejlí. Pizzy položte na plech vyložený pečicím papírem. Lehce je potřete olejem, posypte zbývající slaninou, mozzarellou a parmazánem a pečte 13–15 minut, aby sýr zezlátl a těsto bylo propečené.