Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPizza na větvi
Albert logoAlbert logo
  • Pizza na větvi

Pizza na větvi

Pizza na větvi
Snadné
16-30 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Droždí čerstvé 1 ks
  • Cukr krupicový 1 člž
  • Mouka hladká 500 g
  • Sůl 1 člž
  • Olej olivový 1,5 plž
  • Slanina plátková 4 plát.
  • Parmazán 120 g
  • Mozzarella 200 g
  • Oregano sušené 2 člž
  • Rajčatová passata 2 plž
  • Špejle 12 ks
  • Pepř
  • Droždí čerstvé 1 ks
  • Cukr krupicový 1 člž
  • Mouka hladká 500 g
  • Sůl 1 člž
  • Olej olivový 1,5 plž
  • Slanina plátková 4 plát.
  • Parmazán 120 g
  • Mozzarella 200 g
  • Oregano sušené 2 člž
  • Rajčatová passata 2 plž
  • Špejle 12 ks
  • Pepř

Příprava

1
Droždí rozdrobte do mísy, přidejte cukr a 100 ml vlažné vody. Nechte vzejít kvásek. Až se na hladině vytvoří bubliny, přimíchejte mouku, přilijte dalších 200 ml vlažné vody, přidejte sůl a lžíci olivového oleje. Vypracujte těsto a dobře ho prohněťte, aby bylo pružné a měkké. V lehce vymazané míse těsto přikryjte utěrkou a nechte aspoň půlhodinu kynout na dvojnásobný objem.
2
Předehřejte troubu na 200 °C. Zatímco těsto kyne, rozehřejte v pánvi půl lžíce oleje. Přidejte slaninu a 2–3 minuty ji opékejte dozlatova. Slijte vypečený tuk a nechte slaninu vychladnout. Polovinu pak smíchejte se 100 g mozzarelly, 40 g parmazánu, oreganem, rajčatovým protlakem, solí a pepřem.
3
Těsto rozválejte na lehce pomoučněné ploše na obdélník 30×20 cm. Na polovinu těsta natřete připravenou slaninovo–rajčatovou směs a překryjte ji druhou polovinou těsta. Lehce přitlačte a naplněné těsto pak nakrájejte na 12 proužků.
4
Proužky omotejte kolem namočených, osušených špejlí. Pizzy položte na plech vyložený pečicím papírem. Lehce je potřete olejem, posypte zbývající slaninou, mozzarellou a parmazánem a pečte 13–15 minut, aby sýr zezlátl a těsto bylo propečené.
1
Droždí rozdrobte do mísy, přidejte cukr a 100 ml vlažné vody. Nechte vzejít kvásek. Až se na hladině vytvoří bubliny, přimíchejte mouku, přilijte dalších 200 ml vlažné vody, přidejte sůl a lžíci olivového oleje. Vypracujte těsto a dobře ho prohněťte, aby bylo pružné a měkké. V lehce vymazané míse těsto přikryjte utěrkou a nechte aspoň půlhodinu kynout na dvojnásobný objem.
2
Předehřejte troubu na 200 °C. Zatímco těsto kyne, rozehřejte v pánvi půl lžíce oleje. Přidejte slaninu a 2–3 minuty ji opékejte dozlatova. Slijte vypečený tuk a nechte slaninu vychladnout. Polovinu pak smíchejte se 100 g mozzarelly, 40 g parmazánu, oreganem, rajčatovým protlakem, solí a pepřem.
3
Těsto rozválejte na lehce pomoučněné ploše na obdélník 30×20 cm. Na polovinu těsta natřete připravenou slaninovo–rajčatovou směs a překryjte ji druhou polovinou těsta. Lehce přitlačte a naplněné těsto pak nakrájejte na 12 proužků.
4
Proužky omotejte kolem namočených, osušených špejlí. Pizzy položte na plech vyložený pečicím papírem. Lehce je potřete olejem, posypte zbývající slaninou, mozzarellou a parmazánem a pečte 13–15 minut, aby sýr zezlátl a těsto bylo propečené.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 04.12.2024 do 10.12.2024

Platný ještě 28 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 21 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 28 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 04.12.2024 do 10.12.2024

Platný ještě 28 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 21 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 28 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.