1
V pánvi na rozehřáté lžíci oleje nechte zesklovatět oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Přidejte 100 g červené čočky, 100 g horské čočky, 400 g sterilovaných rajčat, 4 lžíce rajčatového protlaku, 2 prolisované stroužky česneku, ½ lžičky sušeného tymiánu, ½ lžičky sušeného oregana, osolte a opepřete. Dochuťte lístky ze 2 snítek bazalky. Vařte, dokud nebude čočka měkká.
2
Mezitím nakrájejte lilek a 2 batáty na 0,5cm plátky. Plátky lilku osolte, nechte vypotit a poté osušte ubrouskem.
3
Na bešamel si v rendlíku rozehřejte 2 lžíce oleje, přisypte 60 g mouky a za stálého míchání připravte světlou jíšku. Zalijte 600 ml sójového nápoje a nechte provařit. Ke konci přidejte špetku muškátového oříšku a podle chuti osolte a opepřete.
4
Na dno zapékací mísy vymazané lžící oleje rozložte plátky batátů a na ně pak plátky lilku. Potřete čočkovou omáčkou. Pokračujte plátky lilku. Potřete vrstvou bešamelu a nakonec poklaďte cherry rajčaty nakrájenými na plátky. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 40 minut. Ozdobte tymiánem a zbylou bazalkou. Dokonalý veganský recept se může servírovat.
1
V pánvi na rozehřáté lžíci oleje nechte zesklovatět oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Přidejte 100 g červené čočky, 100 g horské čočky, 400 g sterilovaných rajčat, 4 lžíce rajčatového protlaku, 2 prolisované stroužky česneku, ½ lžičky sušeného tymiánu, ½ lžičky sušeného oregana, osolte a opepřete. Dochuťte lístky ze 2 snítek bazalky. Vařte, dokud nebude čočka měkká.
2
Mezitím nakrájejte lilek a 2 batáty na 0,5cm plátky. Plátky lilku osolte, nechte vypotit a poté osušte ubrouskem.
3
Na bešamel si v rendlíku rozehřejte 2 lžíce oleje, přisypte 60 g mouky a za stálého míchání připravte světlou jíšku. Zalijte 600 ml sójového nápoje a nechte provařit. Ke konci přidejte špetku muškátového oříšku a podle chuti osolte a opepřete.
4
Na dno zapékací mísy vymazané lžící oleje rozložte plátky batátů a na ně pak plátky lilku. Potřete čočkovou omáčkou. Pokračujte plátky lilku. Potřete vrstvou bešamelu a nakonec poklaďte cherry rajčaty nakrájenými na plátky. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 40 minut. Ozdobte tymiánem a zbylou bazalkou. Dokonalý veganský recept se může servírovat.