Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPizza s chřestem a kozím sýrem
Albert logoAlbert logo
  • Pizza s chřestem a kozím sýrem

Pizza s chřestem a kozím sýrem

Pizza s chřestem a kozím sýrem
Snadné
16-30 minut
5/5
Italská
Jaro
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Droždí sušené 2 člž
  • Cukr krupicový 1/2 člž
  • Sůl 1/2 člž
  • Kmín celý 1 člž
  • Mouka hladká 150 g
  • Ricotta 200 g
  • Olej olivový 1,5 plž
  • Kozí sýr 75 g
  • Chřest zelený 100 g
  • Parmazán 40 g
  • Cuketa 150 g
  • Vejce 3 ks
  • Pepř
  • Droždí sušené 2 člž
  • Cukr krupicový 1/2 člž
  • Sůl 1/2 člž
  • Kmín celý 1 člž
  • Mouka hladká 150 g
  • Ricotta 200 g
  • Olej olivový 1,5 plž
  • Kozí sýr 75 g
  • Chřest zelený 100 g
  • Parmazán 40 g
  • Cuketa 150 g
  • Vejce 3 ks
  • Pepř

Příprava

1
Začněte těstem. V misce promíchejte droždí a cukr se 125 ml vlažné vody. Na teplém místě by měl do 5 minut vzejít kvásek.
2
Do větší mísy vsypte mouku, kmín, sůl a olej, uprostřed vytvořte důlek, do kterého vlijte kvásek. Rukama uhněťte na pomoučněné pracovní ploše hladké pružné těsto.
3
Vložte ho do lehce předehřáté misky, zakryjte utěrkou a nechte ho na teplém místě 20–30 minut kynout, až zdvojnásobí objem. Potom z něj vytvarujte kruh o průměru 28 cm.
4
Předehřejte gril v troubě na 180°C. Do pánve o průměru 28 cm s ohnivzdornou rukojetí dejte ½ lžíce oleje a rozpalte ho na plotně na středním ohni.
5
V misce smíchejte ricottu, kozí sýr a parmazán. Do pánve vložte těsto, potřete ho sýrovou směsí, poklaďte chřestem, cuketou, osolte, opepřete, přikryjte pevně přiléhající poklicí a pečte v troubě 5–8 minut, až se těsto začne nafukovat a zespodu zlátnout.
6
Vysuňte pánev na kraj trouby, na povrch pizzy rozklepněte vejce, osolte je, opepřete a vraťte do trouby. Jakmile vejce zpevní, vyjměte pizzu z trouby a podávejte.
1
Začněte těstem. V misce promíchejte droždí a cukr se 125 ml vlažné vody. Na teplém místě by měl do 5 minut vzejít kvásek.
2
Do větší mísy vsypte mouku, kmín, sůl a olej, uprostřed vytvořte důlek, do kterého vlijte kvásek. Rukama uhněťte na pomoučněné pracovní ploše hladké pružné těsto.
3
Vložte ho do lehce předehřáté misky, zakryjte utěrkou a nechte ho na teplém místě 20–30 minut kynout, až zdvojnásobí objem. Potom z něj vytvarujte kruh o průměru 28 cm.
4
Předehřejte gril v troubě na 180°C. Do pánve o průměru 28 cm s ohnivzdornou rukojetí dejte ½ lžíce oleje a rozpalte ho na plotně na středním ohni.
5
V misce smíchejte ricottu, kozí sýr a parmazán. Do pánve vložte těsto, potřete ho sýrovou směsí, poklaďte chřestem, cuketou, osolte, opepřete, přikryjte pevně přiléhající poklicí a pečte v troubě 5–8 minut, až se těsto začne nafukovat a zespodu zlátnout.
6
Vysuňte pánev na kraj trouby, na povrch pizzy rozklepněte vejce, osolte je, opepřete a vraťte do trouby. Jakmile vejce zpevní, vyjměte pizzu z trouby a podávejte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.