Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPiškotové řezy s jahodami
Albert logoAlbert logo

Piškotové řezy s jahodami

Piškotové řezy s jahodami
Snadné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Vejce 5 ks
  • Cukr třtinový 100 g
  • Olej slunečnicový 60 ml
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Mouka polohrubá 120 g
  • Sůl
  • Jogurt bílý BIO 1 kg
  • Želatina plátková 6 ks
  • Med 100 g
  • Citron 1/2 ks
  • Vanilkový extrakt 2 plž
  • Kokosové mléko 150 ml
  • Jahody 250 g
  • Máta 2 snít.
  • Vejce 5 ks
  • Cukr třtinový 100 g
  • Olej slunečnicový 60 ml
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Mouka polohrubá 120 g
  • Sůl
  • Jogurt bílý BIO 1 kg
  • Želatina plátková 6 ks
  • Med 100 g
  • Citron 1/2 ks
  • Vanilkový extrakt 2 plž
  • Kokosové mléko 150 ml
  • Jahody 250 g
  • Máta 2 snít.

Příprava

1
Žloutky oddělte od bílků. Z bílků a cukru ručním mixérem ušlehejte sníh. Do sněhu po jednom zašlehejte žloutky a olej.
2
V jiné misce smíchejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Směs jemně metličkou vmíchejte do připraveného sněhu. Těsto nalijte na plech o rozměrech 30 × 20 cm vyložený pečicím papírem a pečte 12 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Hotový piškot nechte vychladnout.
3
Želatinové plátky namočte do vody a nechte 10 minut nabobtnat. Mezitím v misce smíchejte jogurty s medem, citronovou šťávou a vanilkovým extraktem.
4
Z želatinových plátků vymačkejte všechnu přebytečnou vodu a dejte je do menšího hrnce spolu s kokosovým mlékem. Zahřívejte na mírném stupni, dokud se želatina úplně nerozpustí. Želatina nesmí projít varem.
5
Rozpuštěnou želatinu nechte zchladnout a pak vmíchejte k jogurtovému krému. Nalijte na piškot a dejte do lednice na 5 hodin vychladit.
6
Nakrájené řezy ozdobte čerstvými jahodami a mátou.
1
Žloutky oddělte od bílků. Z bílků a cukru ručním mixérem ušlehejte sníh. Do sněhu po jednom zašlehejte žloutky a olej.
2
V jiné misce smíchejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Směs jemně metličkou vmíchejte do připraveného sněhu. Těsto nalijte na plech o rozměrech 30 × 20 cm vyložený pečicím papírem a pečte 12 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Hotový piškot nechte vychladnout.
3
Želatinové plátky namočte do vody a nechte 10 minut nabobtnat. Mezitím v misce smíchejte jogurty s medem, citronovou šťávou a vanilkovým extraktem.
4
Z želatinových plátků vymačkejte všechnu přebytečnou vodu a dejte je do menšího hrnce spolu s kokosovým mlékem. Zahřívejte na mírném stupni, dokud se želatina úplně nerozpustí. Želatina nesmí projít varem.
5
Rozpuštěnou želatinu nechte zchladnout a pak vmíchejte k jogurtovému krému. Nalijte na piškot a dejte do lednice na 5 hodin vychladit.
6
Nakrájené řezy ozdobte čerstvými jahodami a mátou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 44 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 16 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 44 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.