1
Žloutky oddělte od bílků. Z bílků a cukru ručním mixérem ušlehejte sníh. Do sněhu po jednom zašlehejte žloutky a olej.
2
V jiné misce smíchejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Směs jemně metličkou vmíchejte do připraveného sněhu. Těsto nalijte na plech o rozměrech 30 × 20 cm vyložený pečicím papírem a pečte 12 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Hotový piškot nechte vychladnout.
3
Želatinové plátky namočte do vody a nechte 10 minut nabobtnat. Mezitím v misce smíchejte jogurty s medem, citronovou šťávou a vanilkovým extraktem.
4
Z želatinových plátků vymačkejte všechnu přebytečnou vodu a dejte je do menšího hrnce spolu s kokosovým mlékem. Zahřívejte na mírném stupni, dokud se želatina úplně nerozpustí. Želatina nesmí projít varem.
5
Rozpuštěnou želatinu nechte zchladnout a pak vmíchejte k jogurtovému krému. Nalijte na piškot a dejte do lednice na 5 hodin vychladit.
6
Nakrájené řezy ozdobte čerstvými jahodami a mátou.
1
Žloutky oddělte od bílků. Z bílků a cukru ručním mixérem ušlehejte sníh. Do sněhu po jednom zašlehejte žloutky a olej.
2
V jiné misce smíchejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Směs jemně metličkou vmíchejte do připraveného sněhu. Těsto nalijte na plech o rozměrech 30 × 20 cm vyložený pečicím papírem a pečte 12 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Hotový piškot nechte vychladnout.
3
Želatinové plátky namočte do vody a nechte 10 minut nabobtnat. Mezitím v misce smíchejte jogurty s medem, citronovou šťávou a vanilkovým extraktem.
4
Z želatinových plátků vymačkejte všechnu přebytečnou vodu a dejte je do menšího hrnce spolu s kokosovým mlékem. Zahřívejte na mírném stupni, dokud se želatina úplně nerozpustí. Želatina nesmí projít varem.
5
Rozpuštěnou želatinu nechte zchladnout a pak vmíchejte k jogurtovému krému. Nalijte na piškot a dejte do lednice na 5 hodin vychladit.
6
Nakrájené řezy ozdobte čerstvými jahodami a mátou.