Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyČervená bábovka z řepy
Albert logoAlbert logo
  • Červená bábovka z řepy

Červená bábovka z řepy

Červená bábovka z řepy
Snadné
Více než 60 minut
2/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Máslo 20 g
  • Grapefruit 1/2 ks
  • Mandle 250 g
  • Vejce 2 ks
  • Červená řepa 200 g
  • Cukr třtinový 200 g
  • Olej olivový 125 ml
  • Mouka hladká 375 g
  • Kypřící prášek 3 člž
  • Citronová šťáva 1 člž
  • Cukr moučkový 100 g
  • Máslo 20 g
  • Grapefruit 1/2 ks
  • Mandle 250 g
  • Vejce 2 ks
  • Červená řepa 200 g
  • Cukr třtinový 200 g
  • Olej olivový 125 ml
  • Mouka hladká 375 g
  • Kypřící prášek 3 člž
  • Citronová šťáva 1 člž
  • Cukr moučkový 100 g

Příprava

1
Dobře omytý grapefruit nakrájejte i s kůrou na malé kousky. Řepu oloupejte, nahrubo nastrouhejte a vymačkejte z ní šťávu do malé misky. Mandle rozmixujte najemno.
2
Do mixéru vložte grapefruit, vejce, třtinový cukr a olej a rozmixujte na pastu. V míse smíchejte prosátou mouku, rozmixované mandle a prášek do pečiva. Přilijte pomerančovou pastu a dobře promíchejte. Nakonec přidejte nastrouhanou řepu a spojte do těsta. Vlijte do bábovkové formy vymazané máslem a pečte asi 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
3
Na polevu smíchejte moučkový cukr, citronovou a 2 lžičky řepné šťávy. Hustotu polevy upravte přidáním cukru nebo řepné šťávy tak, aby se vám dobře nanášela a nestékala z povrchu bábovky.
1
Dobře omytý grapefruit nakrájejte i s kůrou na malé kousky. Řepu oloupejte, nahrubo nastrouhejte a vymačkejte z ní šťávu do malé misky. Mandle rozmixujte najemno.
2
Do mixéru vložte grapefruit, vejce, třtinový cukr a olej a rozmixujte na pastu. V míse smíchejte prosátou mouku, rozmixované mandle a prášek do pečiva. Přilijte pomerančovou pastu a dobře promíchejte. Nakonec přidejte nastrouhanou řepu a spojte do těsta. Vlijte do bábovkové formy vymazané máslem a pečte asi 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
3
Na polevu smíchejte moučkový cukr, citronovou a 2 lžičky řepné šťávy. Hustotu polevy upravte přidáním cukru nebo řepné šťávy tak, aby se vám dobře nanášela a nestékala z povrchu bábovky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.