1
Nakrájejte 100 g meruněk na malé kostičky, dejte je do uzavíratelné sklenice a přelijte 200 ml rumu. Sklenici uzavřete a nechte odležet přes noc v lednici.
2
V kastrůlku lehce ohřejte 400 ml mléka, přidejte 40 g droždí, lžíci cukru a nechte vzejít kvásek. Do mísy vsypte 750 g bezlepkové směsi, 180 g třtinového cukru, vanilkový cukr, 125 g másla pokojové teploty, 2 žloutky, 1 celé vejce, kůru z dobře omytého bio citronu, špetku soli a koření dle chuti, přidejte hotový kvásek a uhněťte pomocí robotu v hladké těsto. Mísu překryjte čistou utěrkou a nechte kynout na teplém místě minimálně 1 hodinu.
3
Rozpusťte 250 g čokolády ve vodní lázni. Vykynuté těsto rozdělte na 8 stejných dílů. Každý rozválejte na obdélník 25 × 10 cm, pomažte rozpuštěnou čokoládou, posypte 50 g rumových meruněk a zabalte jako roládu, která bude 25 cm dlouhá. Roládu ostrým nožem rozřízněte podélně, obě části umístěte řeznou stranou nahoru a opatrně jednu přes druhou splétejte dohromady a stočte do kulatého mazanečku.
4
Nasekejte nahrubo 100 g ořechů. Mazance položte na plech opatřený pečicím papírem, posypte ořechy, zbylými meruňkami a nechte ještě 30 minut vykynout. Pečte na 170 °C po dobu 40 minut. Smíchejte 50 g rozpuštěného másla s 50 ml rumu a po upečení ihned potřete mazanečky rumovou směsí.
1
Nakrájejte 100 g meruněk na malé kostičky, dejte je do uzavíratelné sklenice a přelijte 200 ml rumu. Sklenici uzavřete a nechte odležet přes noc v lednici.
2
V kastrůlku lehce ohřejte 400 ml mléka, přidejte 40 g droždí, lžíci cukru a nechte vzejít kvásek. Do mísy vsypte 750 g bezlepkové směsi, 180 g třtinového cukru, vanilkový cukr, 125 g másla pokojové teploty, 2 žloutky, 1 celé vejce, kůru z dobře omytého bio citronu, špetku soli a koření dle chuti, přidejte hotový kvásek a uhněťte pomocí robotu v hladké těsto. Mísu překryjte čistou utěrkou a nechte kynout na teplém místě minimálně 1 hodinu.
3
Rozpusťte 250 g čokolády ve vodní lázni. Vykynuté těsto rozdělte na 8 stejných dílů. Každý rozválejte na obdélník 25 × 10 cm, pomažte rozpuštěnou čokoládou, posypte 50 g rumových meruněk a zabalte jako roládu, která bude 25 cm dlouhá. Roládu ostrým nožem rozřízněte podélně, obě části umístěte řeznou stranou nahoru a opatrně jednu přes druhou splétejte dohromady a stočte do kulatého mazanečku.
4
Nasekejte nahrubo 100 g ořechů. Mazance položte na plech opatřený pečicím papírem, posypte ořechy, zbylými meruňkami a nechte ještě 30 minut vykynout. Pečte na 170 °C po dobu 40 minut. Smíchejte 50 g rozpuštěného másla s 50 ml rumu a po upečení ihned potřete mazanečky rumovou směsí.