Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPetrželový chlebíček s limetkou
Albert logoAlbert logo
  • Petrželový chlebíček s limetkou

Petrželový chlebíček s limetkou

Petrželový chlebíček s limetkou
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Máslo
  • Vejce 3 ks
  • Olej slunečnicový 175 ml
  • Med 2 plž
  • Cukr třtinový 150 g
  • Mouka hladká 250 g
  • Kypřící prášek 2 člž
  • Limetková kůra
  • Jedlá soda 1/2 člž
  • Limetková šťáva
  • Zázvor mletý
  • Skořice mletá
  • Petržel 200 g
  • Cukr moučkový 100 g
  • Mouka hrubá
  • Cukr krupicový 100 g
  • Máslo
  • Vejce 3 ks
  • Olej slunečnicový 175 ml
  • Med 2 plž
  • Cukr třtinový 150 g
  • Mouka hladká 250 g
  • Kypřící prášek 2 člž
  • Limetková kůra
  • Jedlá soda 1/2 člž
  • Limetková šťáva
  • Zázvor mletý
  • Skořice mletá
  • Petržel 200 g
  • Cukr moučkový 100 g
  • Mouka hrubá

Příprava

1
Troubu předehřejte na teplotu 180°C. Formu na chlebíček vymažte máslem a  vysypte hrubou moukou.
2
Vejce našlehejte s olejem, medem a třtinovým  cukrem. Přisypte mouku, ve které jste předem rozmíchali prášek do pečiva se sodou, nastrouhanou limetkovou kůrou a  kořením. Pak už jen krátce promíchejte. Nakonec zlehka vmíchejte nastrouhanou petržel. Těsto vlijte do formy a pečte 50 minut, dokud špejli, kterou jste vpíchli doprostřed chlebíčku, nevytáhnete suchou.
3
Ze zbylé petržele naloupejte pomocí škrabky na zeleninu tenké plátky. Do malého kastrolku nasypte krupicový cukr a  zalijte 150 ml vody. Přihoďte plátky petržele a  povařte 10 minut. Poté petržel opatrně vyndejte a  nechte na pečicím papíře vychladnout.
4
Na polevu vyšlehejte limetkovou šťávu s moučkovým cukrem. Chlebíček vyklopte z formy, nechte zchladnout a  přelijte polevou. Ozdobte kandovanou petrželí.
1
Troubu předehřejte na teplotu 180°C. Formu na chlebíček vymažte máslem a  vysypte hrubou moukou.
2
Vejce našlehejte s olejem, medem a třtinovým  cukrem. Přisypte mouku, ve které jste předem rozmíchali prášek do pečiva se sodou, nastrouhanou limetkovou kůrou a  kořením. Pak už jen krátce promíchejte. Nakonec zlehka vmíchejte nastrouhanou petržel. Těsto vlijte do formy a pečte 50 minut, dokud špejli, kterou jste vpíchli doprostřed chlebíčku, nevytáhnete suchou.
3
Ze zbylé petržele naloupejte pomocí škrabky na zeleninu tenké plátky. Do malého kastrolku nasypte krupicový cukr a  zalijte 150 ml vody. Přihoďte plátky petržele a  povařte 10 minut. Poté petržel opatrně vyndejte a  nechte na pečicím papíře vychladnout.
4
Na polevu vyšlehejte limetkovou šťávu s moučkovým cukrem. Chlebíček vyklopte z formy, nechte zchladnout a  přelijte polevou. Ozdobte kandovanou petrželí.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 2 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 2 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 2 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.