1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Ve vodní lázni rozehřejte 140 g hořké čokolády, nechte vychladnout.
3
V míse ušlehejte změklé máslo, za stálého míchání přidejte cukr, vmíchejte vychladlou čokoládu a po jednom přidejte žloutky. Mouky prosejte a přidejte ke směsi.
4
Bílky vyšlehejte dotuha a po třetinách přidávejte do čokoládové směsi. Zlehka promíchejte.
5
Těsto vlijte do formy o průmru 23 cm a pečte 45 minut.
6
Meruňkový džem zahřejte a potřete jím vršek a boky vychladlého korpusu.
7
Ve vodní lázni rozpuste zbylou čokoládu. Smetanu přiveďte k varu a po třetinách vmíchejte do rozpuštné čokolády.
8
Dort polevou polijte a nechte vychladnout.
1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Ve vodní lázni rozehřejte 140 g hořké čokolády, nechte vychladnout.
3
V míse ušlehejte změklé máslo, za stálého míchání přidejte cukr, vmíchejte vychladlou čokoládu a po jednom přidejte žloutky. Mouky prosejte a přidejte ke směsi.
4
Bílky vyšlehejte dotuha a po třetinách přidávejte do čokoládové směsi. Zlehka promíchejte.
5
Těsto vlijte do formy o průmru 23 cm a pečte 45 minut.
6
Meruňkový džem zahřejte a potřete jím vršek a boky vychladlého korpusu.
7
Ve vodní lázni rozpuste zbylou čokoládu. Smetanu přiveďte k varu a po třetinách vmíchejte do rozpuštné čokolády.
8
Dort polevou polijte a nechte vychladnout.