Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVánoční dort
Albert logoAlbert logo
  • Vánoční dort

Vánoční dort

Vánoční dort
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Vánoce
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Mouka polohrubá 250 g
  • Mouka hladká 500 g
  • Cukr krupicový 320 g
  • Mléko plnotučné 500 ml
  • Kypřící prášek 20 g
  • Vejce 2 ks
  • Kakao holandské 2 plž
  • Tvaroh měkký v kostce 250 g
  • Olej slunečnicový 250 ml
  • Vánoční perníčky 20 ks
  • Lučina 300 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 80 ml
  • Mouka polohrubá 250 g
  • Mouka hladká 500 g
  • Cukr krupicový 320 g
  • Mléko plnotučné 500 ml
  • Kypřící prášek 20 g
  • Vejce 2 ks
  • Kakao holandské 2 plž
  • Tvaroh měkký v kostce 250 g
  • Olej slunečnicový 250 ml
  • Vánoční perníčky 20 ks
  • Lučina 300 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 80 ml

Příprava

1
Do mísy prosejte obě mouky, 220 g cukru, kypřicí prášek a kakao. Promíchejte, přidejte vejce, mléko a olej. Vymíchejte tekuté těsto a rovnoměrně ho rozdělte do dvou kulatých pečicích forem o průměru 20 cm, vyložených pečicím papírem.
2
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 35 minut. Vyzkoušejte čistou špejlí, zda je těsto dostatečně upečené, případně ještě pár minut dopečte. Korpusy nechte vychladnout na mřížce a pak vyjměte z forem.
3
Oba korpusy prořízněte v polovině, získáte tak celkem 4 díly.
4
Do mísy vložte tvaroh, lučinu, zbylý cukr a smetanu, šlehejte mixérem nejprve na pomalý stupeň a postupně přidávejte. Šlehejte přibližně
5
3 minuty dohladka. Z krému oddělte a schovejte ji na pozdější zdobení dortu. Zbylým krémem rovnoměrně potřete jednotlivé vrstvy a poskládejte je na sebe. Po sestavení dortu potřete odloženým krémem horní část a boky, stěrkou vytvarujte texturu sněhových závějí.
6
Vyskládejte kolem dortu perníčkové chaloupky a domečky, skvěle vypadají i na vršku dortu.
1
Do mísy prosejte obě mouky, 220 g cukru, kypřicí prášek a kakao. Promíchejte, přidejte vejce, mléko a olej. Vymíchejte tekuté těsto a rovnoměrně ho rozdělte do dvou kulatých pečicích forem o průměru 20 cm, vyložených pečicím papírem.
2
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 35 minut. Vyzkoušejte čistou špejlí, zda je těsto dostatečně upečené, případně ještě pár minut dopečte. Korpusy nechte vychladnout na mřížce a pak vyjměte z forem.
3
Oba korpusy prořízněte v polovině, získáte tak celkem 4 díly.
4
Do mísy vložte tvaroh, lučinu, zbylý cukr a smetanu, šlehejte mixérem nejprve na pomalý stupeň a postupně přidávejte. Šlehejte přibližně
5
3 minuty dohladka. Z krému oddělte a schovejte ji na pozdější zdobení dortu. Zbylým krémem rovnoměrně potřete jednotlivé vrstvy a poskládejte je na sebe. Po sestavení dortu potřete odloženým krémem horní část a boky, stěrkou vytvarujte texturu sněhových závějí.
6
Vyskládejte kolem dortu perníčkové chaloupky a domečky, skvěle vypadají i na vršku dortu.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.