1
Zaječí stehna omyjte, osušte a nakonec je ze všech stran obalte v mouce ochucené solí a pepřem.
2
Jednu lžíci olivového oleje rozpalte ve velkém a spíš mělkém hrnci.
3
Na oleji postupně ze všech stran opečte porce zajíce. Podle potřeby přidávejte zbylý olej.
4
Maso vyndejte z pánve a dejte stranou.
5
Naopak do hrnce přidejte cibuli a na mírném plameni ji 10 minut opékejte.
6
Na posledních pár minut přidejte česnek a většinu nasekané petrželky.
7
Poté do hrnce vraťte maso, zalijte ho vínem, nechte mírně probublávat a odpařit většinu alkoholu.
8
Přidejte plechovku rajčat a maso zalijte vodou tak, aby bylo ponořené.
9
Přiklopené dejte na zhruba 9 hodiny do trouby předehřáté na 180°C.
10
Když je maso zcela měkké, vmíchejte do hrnce i olivy, 10 minut povařte na sporáku nebo vraťte do trouby.
11
Nakonec pokrm dochuťte cukrem, solí a pepřem.
1
Zaječí stehna omyjte, osušte a nakonec je ze všech stran obalte v mouce ochucené solí a pepřem.
2
Jednu lžíci olivového oleje rozpalte ve velkém a spíš mělkém hrnci.
3
Na oleji postupně ze všech stran opečte porce zajíce. Podle potřeby přidávejte zbylý olej.
4
Maso vyndejte z pánve a dejte stranou.
5
Naopak do hrnce přidejte cibuli a na mírném plameni ji 10 minut opékejte.
6
Na posledních pár minut přidejte česnek a většinu nasekané petrželky.
7
Poté do hrnce vraťte maso, zalijte ho vínem, nechte mírně probublávat a odpařit většinu alkoholu.
8
Přidejte plechovku rajčat a maso zalijte vodou tak, aby bylo ponořené.
9
Přiklopené dejte na zhruba 9 hodiny do trouby předehřáté na 180°C.
10
Když je maso zcela měkké, vmíchejte do hrnce i olivy, 10 minut povařte na sporáku nebo vraťte do trouby.
11
Nakonec pokrm dochuťte cukrem, solí a pepřem.