ReceptyPolévka z kořenové zeleniny s červenou čočkou
Polévka z kořenové zeleniny s červenou čočkou
Snadné
31-45 minut
4/5
Česká
Polévka
Ingredience
Složení
1 porcí
Olej olivový 1 plž
Česnek 6 strouž.
Cibule 1 ks
Kari mleté 3 člž
Kurkuma 1/4 člž
Kardamom mletý 1/2 člž
Koriandr mletý 1/2 člž
Pastinák 2 ks
Mrkev 2 ks
Batáty 1 ks
Sůl
Brambory červené 4 ks
Čočka červená 1 hrn.
Citronová šťáva
Kapusta hlávková 1/4 ks
Koriandr čerstvý
Olej olivový 1 plž
Česnek 6 strouž.
Cibule 1 ks
Kari mleté 3 člž
Kurkuma 1/4 člž
Kardamom mletý 1/2 člž
Koriandr mletý 1/2 člž
Pastinák 2 ks
Mrkev 2 ks
Batáty 1 ks
Sůl
Brambory červené 4 ks
Čočka červená 1 hrn.
Citronová šťáva
Kapusta hlávková 1/4 ks
Příprava
1
V kastrolu rozehřejte olej a na středním plameni nechte zesklovatět cibuli.
2
Přidejte zázvor, česnek a koření. Chvíli míchejte, pak přidejte kořenovou zeleninu, čočku a zalijte 2–2,5 litry vody. Osolte a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte 20 minut. Jakmile je čočka uvařená a zelenina měkká, vypněte plotýnku, přidejte nasekanou kapustu a promíchejte. Polévku dochuťte citronovou nebo limetovou šťávou a na talířích ozdobte koriandrem.
1
V kastrolu rozehřejte olej a na středním plameni nechte zesklovatět cibuli.
2
Přidejte zázvor, česnek a koření. Chvíli míchejte, pak přidejte kořenovou zeleninu, čočku a zalijte 2–2,5 litry vody. Osolte a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte 20 minut. Jakmile je čočka uvařená a zelenina měkká, vypněte plotýnku, přidejte nasekanou kapustu a promíchejte. Polévku dochuťte citronovou nebo limetovou šťávou a na talířích ozdobte koriandrem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!