1
Omyjte a osušte 1 ½ kg bůčku a ostrým nožem udělejte zářezy do kůže po celé jeho délce. Ze všech stran osolte a opepřete.
2
Zbavte jádřince 4 hrušky a nakrájejte je na čtvrtky. Rozložte je na dno pekáčku spolu se 3 hvězdičkami badyánu a 2 snítkami rozmarýnu. Zalijte 100 ml vína a navrch položte kůží nahoru připravený bůček.
3
Pečte 30 minut na 220 °C, pak snižte teplotu a pečte ještě 60 minut na 130 °C, dokud nebude bůček měkký a upečený dozlatova. Maso vyjměte z trouby, nechte 10 minut a pak nakrájejte na plátky.
4
Hrušky poslouží jako vynikající příloha, vychutnejte si nejlépe se sklenkou ryzlinku.
1
Omyjte a osušte 1 ½ kg bůčku a ostrým nožem udělejte zářezy do kůže po celé jeho délce. Ze všech stran osolte a opepřete.
2
Zbavte jádřince 4 hrušky a nakrájejte je na čtvrtky. Rozložte je na dno pekáčku spolu se 3 hvězdičkami badyánu a 2 snítkami rozmarýnu. Zalijte 100 ml vína a navrch položte kůží nahoru připravený bůček.
3
Pečte 30 minut na 220 °C, pak snižte teplotu a pečte ještě 60 minut na 130 °C, dokud nebude bůček měkký a upečený dozlatova. Maso vyjměte z trouby, nechte 10 minut a pak nakrájejte na plátky.
4
Hrušky poslouží jako vynikající příloha, vychutnejte si nejlépe se sklenkou ryzlinku.