Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyŠťavnatá kýta v bylinkovo-špenátové krustě
Albert logoAlbert logo
  • Šťavnatá kýta v bylinkovo-špenátové krustě

Šťavnatá kýta v bylinkovo-špenátové krustě

Vyzkoušejte netradiční spojení bylinek, špenátu a kešu ořechů, které vytvoří krásnou jarní krustu.
Šťavnatá kýta v bylinkovo-špenátové krustě
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Hořčice plnotučná 1 člž
  • Pepř 1/2 člž
  • Sůl
  • Vepřová kýta bez kosti 800 g
  • Olej olivový 110 ml
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Ořechy kešu přírodní 200 g
  • Parmazán 50 g
  • Bazalka čerstvá 10 g
  • Tymián čerstvý 4 snít.
  • Rozmarýn čerstvý 4 snít.
  • Baby špenát 10 g
  • Bramborové noky 400 g
  • Bílé víno 200 ml
  • Pažitka čerstvá 5 g
  • Hořčice plnotučná 1 člž
  • Pepř 1/2 člž
  • Sůl
  • Vepřová kýta bez kosti 800 g
  • Olej olivový 110 ml
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Ořechy kešu přírodní 200 g
  • Parmazán 50 g
  • Bazalka čerstvá 10 g
  • Tymián čerstvý 4 snít.
  • Rozmarýn čerstvý 4 snít.
  • Baby špenát 10 g
  • Bramborové noky 400 g
  • Bílé víno 200 ml
  • Pažitka čerstvá 5 g

Příprava

1
V malé misce smíchejte 1 lžičku plnotučné hořčice, ½ lžičky pepře, lžičku soli a směs vmasírujte rovnoměrně do masa. Ve velké pánvi rozehřejte 30 ml olivového oleje a maso ze všech stran opečte dozlatova. Maso přesuňte do pekáče a povrch potřete lžící dijonské hořčice. V míse smíchejte 200 g nasekaných kešu ořechů, 50 g nastrouhaného parmazánu, nadrobno posekané bylinky, 10 g posekaného baby špenátu, prolisovaný stroužek česneku a 60 ml olivového oleje. Směsí obalte maso a pevně je přitlačte.
2
Maso pečte odkryté v troubě vyhřáté na 180 °C 90 minut. Před servírováním nechte 15 minut odstát na nahřátém servírovacím talíři.
3
Do výpeku přilijte 200 ml bílého vína, rozmíchejte a zredukujte na polovinu objemu. Přeceďte do rendlíku.
4
Maso servírujte s 400 g bramborových gnocchi připravenými podle návodu na obalu a zasypanými nadrobno pokrájenou pažitkou. Podlijte zredukovanou šťávou a užijte si tuto zajímavou kombinaci chutí.
1
V malé misce smíchejte 1 lžičku plnotučné hořčice, ½ lžičky pepře, lžičku soli a směs vmasírujte rovnoměrně do masa. Ve velké pánvi rozehřejte 30 ml olivového oleje a maso ze všech stran opečte dozlatova. Maso přesuňte do pekáče a povrch potřete lžící dijonské hořčice. V míse smíchejte 200 g nasekaných kešu ořechů, 50 g nastrouhaného parmazánu, nadrobno posekané bylinky, 10 g posekaného baby špenátu, prolisovaný stroužek česneku a 60 ml olivového oleje. Směsí obalte maso a pevně je přitlačte.
2
Maso pečte odkryté v troubě vyhřáté na 180 °C 90 minut. Před servírováním nechte 15 minut odstát na nahřátém servírovacím talíři.
3
Do výpeku přilijte 200 ml bílého vína, rozmíchejte a zredukujte na polovinu objemu. Přeceďte do rendlíku.
4
Maso servírujte s 400 g bramborových gnocchi připravenými podle návodu na obalu a zasypanými nadrobno pokrájenou pažitkou. Podlijte zredukovanou šťávou a užijte si tuto zajímavou kombinaci chutí.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.