Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDomácí terina z kuřecího a vepřového masa
Albert logoAlbert logo
  • Domácí terina z kuřecího a vepřového masa

Domácí terina z kuřecího a vepřového masa

Domácí terina z kuřecího a vepřového masa
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Předkrm

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Kuřecí prsní řízky 400 g
  • Mleté maso vepřové 400 g
  • Česnek 1 strouž.
  • Slanina plátková 2 plát.
  • Sůl 1 člž
  • Pepř 1 člž
  • Cukr tmavý 55 g
  • Tymián čerstvý 1 plž
  • Bílé víno 60 ml
  • Jablko červené 2 ks
  • Vejce 2 ks
  • Parmazán
  • Kyselé okurky
  • Kečup
  • Salsa rajčatová
  • Kuřecí prsní řízky 400 g
  • Mleté maso vepřové 400 g
  • Česnek 1 strouž.
  • Slanina plátková 2 plát.
  • Sůl 1 člž
  • Pepř 1 člž
  • Cukr tmavý 55 g
  • Tymián čerstvý 1 plž
  • Bílé víno 60 ml
  • Jablko červené 2 ks
  • Vejce 2 ks
  • Parmazán
  • Kyselé okurky
  • Kečup
  • Salsa rajčatová

Příprava

1
Předehřejte troubu na 180 °C. V míse promíchejte kousky kuřecích prsou, mleté maso, slaninu, česnek, sůl, pepř, Marsalu nebo dezertní víno, vejce a tymián. Pak směs natlačte do šesti žáruvzdorných skleniček o objemu 250 ml.
2
Plátky jablek obalte v cukru, a pak jimi „zavíčkujte“ teriny ve skleničkách. Nakonec skleničky natěsno přiklopte alobalem a vložte do hlubšího pekáčku. Vlijte do něj vroucí vodu tak, aby sahala do poloviny jejich výšky, a pečte přibližně 45 minut.
3
Poté pekáček vyndejte z trouby, nechte trochu vychladnout, a následně dejte na 4 hodiny do lednice. Podávejte se sýrem, okurkami a kečupem.
1
Předehřejte troubu na 180 °C. V míse promíchejte kousky kuřecích prsou, mleté maso, slaninu, česnek, sůl, pepř, Marsalu nebo dezertní víno, vejce a tymián. Pak směs natlačte do šesti žáruvzdorných skleniček o objemu 250 ml.
2
Plátky jablek obalte v cukru, a pak jimi „zavíčkujte“ teriny ve skleničkách. Nakonec skleničky natěsno přiklopte alobalem a vložte do hlubšího pekáčku. Vlijte do něj vroucí vodu tak, aby sahala do poloviny jejich výšky, a pečte přibližně 45 minut.
3
Poté pekáček vyndejte z trouby, nechte trochu vychladnout, a následně dejte na 4 hodiny do lednice. Podávejte se sýrem, okurkami a kečupem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.