1
Troubu předehřejte na 200 °C.
2
Dýni omyjte, zbavte semínek a nakrájejte na plátky silné asi 0,5 cm. Stejně nakrájejte umyté batáty a oloupanou cibuli. V misce smíchejte olivový olej se sušeným tymiánem, rozmarýnem a oreganem. Ochuťte solí a pepřem. Nakrájenou zeleninu ponořte ze všech stran do olejové směsi. Potom obsah rovnoměrně vysypte na větší plech. Pečte na spodní příčce trouby 50 až 60 minut dozlatova.
3
Chleba rozmixujte. Oloupejte česnek a do strouhanky přidejte trochu olivového oleje. Pak přisypte vločky a směs rozmixujte v robotu, aby se vločky promíchaly se strouhankou. Dejte stranou.
4
Mořského vlka omyjte, zbavte šupin, osušte kuchyňskou utěrkou a pomocí filetovacího nože rybu nařízněte za hlavou až k páteři. Nůž otočte směrem k ocasu a rybu prořízněte po celé délce. Získáte tak krásný filet. To samé opakujte i na druhé straně. Vyřízněte břišní kosti a malé kůstky vytahejte malou pinzetou.
5
Když je zelenina upečená, vytáhněte plech z trouby a filety na něj položte tak, aby kůže byla nahoře. Střed každého filetu potřete hořčicí a poté zlehka posypte strouhankou s vločkami. Nezakryté části ryby pokapejte olejem a posypte je čerstvým rozmarýnem.
6
Pečte asi 15 minut dozlatova.
1
Troubu předehřejte na 200 °C.
2
Dýni omyjte, zbavte semínek a nakrájejte na plátky silné asi 0,5 cm. Stejně nakrájejte umyté batáty a oloupanou cibuli. V misce smíchejte olivový olej se sušeným tymiánem, rozmarýnem a oreganem. Ochuťte solí a pepřem. Nakrájenou zeleninu ponořte ze všech stran do olejové směsi. Potom obsah rovnoměrně vysypte na větší plech. Pečte na spodní příčce trouby 50 až 60 minut dozlatova.
3
Chleba rozmixujte. Oloupejte česnek a do strouhanky přidejte trochu olivového oleje. Pak přisypte vločky a směs rozmixujte v robotu, aby se vločky promíchaly se strouhankou. Dejte stranou.
4
Mořského vlka omyjte, zbavte šupin, osušte kuchyňskou utěrkou a pomocí filetovacího nože rybu nařízněte za hlavou až k páteři. Nůž otočte směrem k ocasu a rybu prořízněte po celé délce. Získáte tak krásný filet. To samé opakujte i na druhé straně. Vyřízněte břišní kosti a malé kůstky vytahejte malou pinzetou.
5
Když je zelenina upečená, vytáhněte plech z trouby a filety na něj položte tak, aby kůže byla nahoře. Střed každého filetu potřete hořčicí a poté zlehka posypte strouhankou s vločkami. Nezakryté části ryby pokapejte olejem a posypte je čerstvým rozmarýnem.
6
Pečte asi 15 minut dozlatova.