Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyMlynářská brioška s makovou pomazánkou
Albert logoAlbert logo
  • Mlynářská brioška s makovou pomazánkou

Mlynářská brioška s makovou pomazánkou

Mlynářská brioška s makovou pomazánkou
Velmi snadné
31-45 minut
4/5
Česká
Pro děti
Snídaně

Ingredience

Složení
4 porce
  • Mléko polotučné 200 ml
  • Sůl
  • Vanilkový extrakt 2 člž
  • Mák mletý 300 g
  • Skořice mletá 2 člž
  • Cukr krupicový 40 g
  • Citron BIO 1/2 ks
  • Tvaroh polotučný 100 g
  • Mlynářská brioška 1 ks
  • Cukr moučkový 20 g
  • Mandle plátky 40 g
  • Mléko polotučné 200 ml
  • Sůl
  • Vanilkový extrakt 2 člž
  • Mák mletý 300 g
  • Skořice mletá 2 člž
  • Cukr krupicový 40 g
  • Citron BIO 1/2 ks
  • Tvaroh polotučný 100 g
  • Mlynářská brioška 1 ks
  • Cukr moučkový 20 g
  • Mandle plátky 40 g

Příprava

1
Přiveďte k mírnému varu 200 ml mléka, lehce osolte, přidejte 300 g máku, 2 lžičky mleté skořice, 1 lžičku vanilkového extraktu a 40 g cukru. Za občasného míchání vařte 10 minut a poté odstavte. Nechte vychladnout.
2
Mezitím ve střední misce promíchejte 100 g tvarohu se lžičkou vanilkového extraktu, kůrou z ½ citronu a 20 g moučkového cukru.
3
V pánvi opražte nasucho 40 g mandlových plátků. Odkrojte 4 plátky briošky a namažte je ochuceným tvarohem. Do cukrářského sáčku vložte makovou směs a zdobte briošky od středu k okrajům jako koláčky.
4
Na závěr briošky zasypte opraženými mandlemi a podávejte. Ideální víkendová snídaně se nese na stůl.
1
Přiveďte k mírnému varu 200 ml mléka, lehce osolte, přidejte 300 g máku, 2 lžičky mleté skořice, 1 lžičku vanilkového extraktu a 40 g cukru. Za občasného míchání vařte 10 minut a poté odstavte. Nechte vychladnout.
2
Mezitím ve střední misce promíchejte 100 g tvarohu se lžičkou vanilkového extraktu, kůrou z ½ citronu a 20 g moučkového cukru.
3
V pánvi opražte nasucho 40 g mandlových plátků. Odkrojte 4 plátky briošky a namažte je ochuceným tvarohem. Do cukrářského sáčku vložte makovou směs a zdobte briošky od středu k okrajům jako koláčky.
4
Na závěr briošky zasypte opraženými mandlemi a podávejte. Ideální víkendová snídaně se nese na stůl.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.