1
Přiveďte k mírnému varu 200 ml mléka, lehce osolte, přidejte 300 g máku, 2 lžičky mleté skořice, 1 lžičku vanilkového extraktu a 40 g cukru. Za občasného míchání vařte 10 minut a poté odstavte. Nechte vychladnout.
2
Mezitím ve střední misce promíchejte 100 g tvarohu se lžičkou vanilkového extraktu, kůrou z ½ citronu a 20 g moučkového cukru.
3
V pánvi opražte nasucho 40 g mandlových plátků. Odkrojte 4 plátky briošky a namažte je ochuceným tvarohem. Do cukrářského sáčku vložte makovou směs a zdobte briošky od středu k okrajům jako koláčky.
4
Na závěr briošky zasypte opraženými mandlemi a podávejte. Ideální víkendová snídaně se nese na stůl.
1
Přiveďte k mírnému varu 200 ml mléka, lehce osolte, přidejte 300 g máku, 2 lžičky mleté skořice, 1 lžičku vanilkového extraktu a 40 g cukru. Za občasného míchání vařte 10 minut a poté odstavte. Nechte vychladnout.
2
Mezitím ve střední misce promíchejte 100 g tvarohu se lžičkou vanilkového extraktu, kůrou z ½ citronu a 20 g moučkového cukru.
3
V pánvi opražte nasucho 40 g mandlových plátků. Odkrojte 4 plátky briošky a namažte je ochuceným tvarohem. Do cukrářského sáčku vložte makovou směs a zdobte briošky od středu k okrajům jako koláčky.
4
Na závěr briošky zasypte opraženými mandlemi a podávejte. Ideální víkendová snídaně se nese na stůl.