1
Do mísy prosejte 200 g pohankové mouky a mandle namelte na jemnou moučku. Odeberte z ní 60 g a přidejte k pohankové mouce i se špetkou soli a 30 g kokosového cukru. Přidejte na kostičky nakrájených 125 g studeného másla a uhněťte na sypkou drobenku.
2
Přidejte 2 žloutky a promíchejte. Těsto vyklopte na pracovní desku a rychle zapracujte. Pak jej zabalte do potravinářské fólie a nechte minimálně 1 hodinu odležet v lednici.
3
Hrušky omyjte, oloupejte, rozkrojte na čtvrtiny a vykrojte jádřince. Vložte do rendlíku a zalijte vodou, aby se hrušky ponořily. Přiveďte k varu, stáhněte teplotu a vařte do poloměkka cca 6 minut. Pak je slijte a nechte zcela vychladnout. Poté je nakrojte do vějířku.
4
Zbylé měkké máslo utřete spolu se zbytkem kokosového cukru. Zašlehejte vejce a 2 zbylé bílky. Přidejte zbytek mandlové moučky, mleté vlašské ořechy a skořici. Vše stěrkou dobře promíchejte.
5
Těsto rozválejte na stole poprášeném zbytkem pohankové mouky a vyválejte na tloušťku 4 mm. Opatrně placku přendejte do koláčové formy s vyjímatelným dnem o průměru 24 cm. Těsto vytlačte do krajů, přebytečné kraje odkrojte nožíkem.
6
Těsto potřete hruškovými povidly a na ně rozetřete ořechovou náplň. Navrch rozložte hrušky. Posypte mandlovými plátky a pečte v troubě předehřáté na 175 °C asi 40 minut dozlatova. Po upečení nechte zcela vychladnout, než budete koláč vyndávat z formy.
1
Do mísy prosejte 200 g pohankové mouky a mandle namelte na jemnou moučku. Odeberte z ní 60 g a přidejte k pohankové mouce i se špetkou soli a 30 g kokosového cukru. Přidejte na kostičky nakrájených 125 g studeného másla a uhněťte na sypkou drobenku.
2
Přidejte 2 žloutky a promíchejte. Těsto vyklopte na pracovní desku a rychle zapracujte. Pak jej zabalte do potravinářské fólie a nechte minimálně 1 hodinu odležet v lednici.
3
Hrušky omyjte, oloupejte, rozkrojte na čtvrtiny a vykrojte jádřince. Vložte do rendlíku a zalijte vodou, aby se hrušky ponořily. Přiveďte k varu, stáhněte teplotu a vařte do poloměkka cca 6 minut. Pak je slijte a nechte zcela vychladnout. Poté je nakrojte do vějířku.
4
Zbylé měkké máslo utřete spolu se zbytkem kokosového cukru. Zašlehejte vejce a 2 zbylé bílky. Přidejte zbytek mandlové moučky, mleté vlašské ořechy a skořici. Vše stěrkou dobře promíchejte.
5
Těsto rozválejte na stole poprášeném zbytkem pohankové mouky a vyválejte na tloušťku 4 mm. Opatrně placku přendejte do koláčové formy s vyjímatelným dnem o průměru 24 cm. Těsto vytlačte do krajů, přebytečné kraje odkrojte nožíkem.
6
Těsto potřete hruškovými povidly a na ně rozetřete ořechovou náplň. Navrch rozložte hrušky. Posypte mandlovými plátky a pečte v troubě předehřáté na 175 °C asi 40 minut dozlatova. Po upečení nechte zcela vychladnout, než budete koláč vyndávat z formy.