1
Troubu předehřejte na 200 °C.
2
Jablka nakrájená na kostičky, citronovou šťávu, 110 g cukru, lžičku skořice a vanilkový extrakt smíchejte v míse.
3
Vzniklou směs pak rozdělte do dvou pánviček o průměru 14 cm s kovovým držadlem (budete je dávat do trouby), zakryjte alobalem nebo pokličkou a na středním ohni přiveďte k varu, a pak nechte 6–8 minut probublávat, aby jablka změkla. Sejměte z ohně.
4
Škrob smíchejte se lžící vody a vzniklé těstíčko rozdělte do obou pánví a promíchejte.
5
Z plátů těsta vykrojte vždy 20cm kola, uprostřed je nařízněte, a pak je přetáhněte přes pánvičky a přitiskněte je k nim.
6
Poté je potřete rozšlehaným vejcem.
7
Smíchejte 20 g cukru se čtvrt lžičky skořice a směsí posypejte těsto.
8
Dejte péct na 25–30 minut.
9
Na přípravu pudinku si část mléka odlijte do hrnečku, v něm rozmíchejte pudinkový prášek a zbylý cukr.
10
Zbylé mléko přiveďte k varu, vlijte rozmíchaný pudink a 2–3 minuty povařte.
1
Troubu předehřejte na 200 °C.
2
Jablka nakrájená na kostičky, citronovou šťávu, 110 g cukru, lžičku skořice a vanilkový extrakt smíchejte v míse.
3
Vzniklou směs pak rozdělte do dvou pánviček o průměru 14 cm s kovovým držadlem (budete je dávat do trouby), zakryjte alobalem nebo pokličkou a na středním ohni přiveďte k varu, a pak nechte 6–8 minut probublávat, aby jablka změkla. Sejměte z ohně.
4
Škrob smíchejte se lžící vody a vzniklé těstíčko rozdělte do obou pánví a promíchejte.
5
Z plátů těsta vykrojte vždy 20cm kola, uprostřed je nařízněte, a pak je přetáhněte přes pánvičky a přitiskněte je k nim.
6
Poté je potřete rozšlehaným vejcem.
7
Smíchejte 20 g cukru se čtvrt lžičky skořice a směsí posypejte těsto.
8
Dejte péct na 25–30 minut.
9
Na přípravu pudinku si část mléka odlijte do hrnečku, v něm rozmíchejte pudinkový prášek a zbylý cukr.
10
Zbylé mléko přiveďte k varu, vlijte rozmíchaný pudink a 2–3 minuty povařte.