1
V míse metličkou utřete do pěny vejce s třtinovým cukrem. Pomalu přilijte olej, mléko a znovu prošlehejte. Přisypte mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr, nastrouhanou kůru z půlky dobře omytého citronu a promíchejte dohladka. Těsto vlijte do vyššího pekáčku o velikosti 34 × 24 cm vyloženého pečicím papírem a pečte 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
2
Mezitím ručním mixérem vyšlehejte žervé a moučkový cukr. Ze směsi odeberte lžičku na vytvoření včelích oček a zbytkem potřete po celé ploše vychladlý korpus.
3
Meruňky sceďte, důkladně osušte papírovou utěrkou, rozložte řeznou stranou dolů na pečicí papír a dejte stranou.
4
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s kokosovým olejem. Přendejte do cukrářského sáčku s tryskou průměru 1 mm. Cukrářským sáčkem nakreslete na každé meruňce čokoládové proužky. Špičkou nože prořízněte shora dva otvory a vložte do nich plátky mandlí jako křídla. Z odloženého krému a zbytku rozpuštěné čokolády ještě vytvarujte oči jako na obrázku. Čokoládu nechte zaschnout, poté meruňky opatrně přeneste na krémem potřený korpus. Nakrájejte na kostky a řezy včelích medvídků jsou připravené na cestu do bříška.
1
V míse metličkou utřete do pěny vejce s třtinovým cukrem. Pomalu přilijte olej, mléko a znovu prošlehejte. Přisypte mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr, nastrouhanou kůru z půlky dobře omytého citronu a promíchejte dohladka. Těsto vlijte do vyššího pekáčku o velikosti 34 × 24 cm vyloženého pečicím papírem a pečte 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
2
Mezitím ručním mixérem vyšlehejte žervé a moučkový cukr. Ze směsi odeberte lžičku na vytvoření včelích oček a zbytkem potřete po celé ploše vychladlý korpus.
3
Meruňky sceďte, důkladně osušte papírovou utěrkou, rozložte řeznou stranou dolů na pečicí papír a dejte stranou.
4
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s kokosovým olejem. Přendejte do cukrářského sáčku s tryskou průměru 1 mm. Cukrářským sáčkem nakreslete na každé meruňce čokoládové proužky. Špičkou nože prořízněte shora dva otvory a vložte do nich plátky mandlí jako křídla. Z odloženého krému a zbytku rozpuštěné čokolády ještě vytvarujte oči jako na obrázku. Čokoládu nechte zaschnout, poté meruňky opatrně přeneste na krémem potřený korpus. Nakrájejte na kostky a řezy včelích medvídků jsou připravené na cestu do bříška.