Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyŘezy včelích medvídků
Albert logoAlbert logo

Řezy včelích medvídků

Řezy včelích medvídků
Snadné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Oslava
Dezert

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Cukr třtinový BIO 100 g
  • Kypřící prášek 1 ks
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Mouka polohrubá 240 g
  • Meruňky kompotované 850 ml
  • Cukr moučkový 50 g
  • Olej slunečnicový 30 ml
  • Mléko polotučné BIO 100 ml
  • Žervé 500 g
  • Vejce BIO 2 ks
  • Olej kokosový BIO 10 g
  • Mandle plátky 50 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Čokoláda hořká 100 g
  • Cukr třtinový BIO 100 g
  • Kypřící prášek 1 ks
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Mouka polohrubá 240 g
  • Meruňky kompotované 850 ml
  • Cukr moučkový 50 g
  • Olej slunečnicový 30 ml
  • Mléko polotučné BIO 100 ml
  • Žervé 500 g
  • Vejce BIO 2 ks
  • Olej kokosový BIO 10 g
  • Mandle plátky 50 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Čokoláda hořká 100 g

Příprava

1
V míse metličkou utřete do pěny vejce s třtinovým cukrem. Pomalu přilijte olej, mléko a znovu prošlehejte. Přisypte mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr, nastrouhanou kůru z půlky dobře omytého citronu a promíchejte dohladka. Těsto vlijte do vyššího pekáčku o velikosti 34 × 24 cm vyloženého pečicím papírem a pečte 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
2
Mezitím ručním mixérem vyšlehejte žervé a moučkový cukr. Ze směsi odeberte lžičku na vytvoření včelích oček a zbytkem potřete po celé ploše vychladlý korpus.
3
Meruňky sceďte, důkladně osušte papírovou utěrkou, rozložte řeznou stranou dolů na pečicí papír a dejte stranou.
4
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s kokosovým olejem. Přendejte do cukrářského sáčku s tryskou průměru 1 mm. Cukrářským sáčkem nakreslete na každé meruňce čokoládové proužky. Špičkou nože prořízněte shora dva otvory a vložte do nich plátky mandlí jako křídla. Z odloženého krému a zbytku rozpuštěné čokolády ještě vytvarujte oči jako na obrázku. Čokoládu nechte zaschnout, poté meruňky opatrně přeneste na krémem potřený korpus. Nakrájejte na kostky a řezy včelích medvídků jsou připravené na cestu do bříška.
1
V míse metličkou utřete do pěny vejce s třtinovým cukrem. Pomalu přilijte olej, mléko a znovu prošlehejte. Přisypte mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr, nastrouhanou kůru z půlky dobře omytého citronu a promíchejte dohladka. Těsto vlijte do vyššího pekáčku o velikosti 34 × 24 cm vyloženého pečicím papírem a pečte 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
2
Mezitím ručním mixérem vyšlehejte žervé a moučkový cukr. Ze směsi odeberte lžičku na vytvoření včelích oček a zbytkem potřete po celé ploše vychladlý korpus.
3
Meruňky sceďte, důkladně osušte papírovou utěrkou, rozložte řeznou stranou dolů na pečicí papír a dejte stranou.
4
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s kokosovým olejem. Přendejte do cukrářského sáčku s tryskou průměru 1 mm. Cukrářským sáčkem nakreslete na každé meruňce čokoládové proužky. Špičkou nože prořízněte shora dva otvory a vložte do nich plátky mandlí jako křídla. Z odloženého krému a zbytku rozpuštěné čokolády ještě vytvarujte oči jako na obrázku. Čokoládu nechte zaschnout, poté meruňky opatrně přeneste na krémem potřený korpus. Nakrájejte na kostky a řezy včelích medvídků jsou připravené na cestu do bříška.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 17 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 3 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 3 dny

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 17 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.