Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyMinisekaná v listovém těstě
Albert logoAlbert logo
  • Minisekaná v listovém těstě

Minisekaná v listovém těstě

Minisekaná v listovém těstě
Snadné
46-60 minut
5/5
Česká

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Česnek 2 strouž.
  • Mleté maso hovězí 400 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Cibulka jarní 1 ks
  • Tymián sušený 2 plž
  • Listové těsto 500 g
  • Vejce 1 ks
  • Sezam
  • Olej olivový 1 plž
  • Cibule 3 ks
  • Cukr třtinový 120 g
  • Ocet sherry 80 ml
  • Česnek 2 strouž.
  • Mleté maso hovězí 400 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Cibulka jarní 1 ks
  • Tymián sušený 2 plž
  • Listové těsto 500 g
  • Vejce 1 ks
  • Sezam
  • Olej olivový 1 plž
  • Cibule 3 ks
  • Cukr třtinový 120 g
  • Ocet sherry 80 ml

Příprava

1
Nejprve udělejte karamelizovanou cibulku. Olej rozpalte ve větší pánvi s nepřilnavým povrchem. Vsypte cibuli a na středním plameni 10 minut opékejte doměkka. Vsypte cukr, vlijte sherry ocet a vařte dalších 15 minut doměkka. Dejte stranou.
2
Troubu předehřejte na 200 °C. Mleté maso dejte do mísy a prsty ho prohněťte s jemně nasekanou cibulkou, utřeným česnekem, solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Těsto rozválejte dotenka nebo jej rozrolujte a nakrájejte na 16 stejně velkých čtverců, doprostřed poloviny z nich rozdělte mleté maso, navrch karamelizovanou cibulku, přiklopte zbylými čtverci, konce stlačte vidličkou, potřete vejcem a posypte sezamem. Pečte 15–20 minut dozlatova. Zchladlé sekané zabalte s sebou.
1
Nejprve udělejte karamelizovanou cibulku. Olej rozpalte ve větší pánvi s nepřilnavým povrchem. Vsypte cibuli a na středním plameni 10 minut opékejte doměkka. Vsypte cukr, vlijte sherry ocet a vařte dalších 15 minut doměkka. Dejte stranou.
2
Troubu předehřejte na 200 °C. Mleté maso dejte do mísy a prsty ho prohněťte s jemně nasekanou cibulkou, utřeným česnekem, solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Těsto rozválejte dotenka nebo jej rozrolujte a nakrájejte na 16 stejně velkých čtverců, doprostřed poloviny z nich rozdělte mleté maso, navrch karamelizovanou cibulku, přiklopte zbylými čtverci, konce stlačte vidličkou, potřete vejcem a posypte sezamem. Pečte 15–20 minut dozlatova. Zchladlé sekané zabalte s sebou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 16 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 16 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 16 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 16 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.