1
Rozpusťte máslo, orestujte nakrájenou šalotku a česnek. Zaprašte moukou, zamíchejte, odstavte a za stálého míchání vlijte vývar.
2
Přidejte červené víno, třtinový cukr, tymián, rozmarýn, mrkev a řapíkatý celer pokrájené na čtvrtiny. Nezakryté zredukujte na mírném ohni na polovinu objemu. Občas promíchejte. Nakonec odstraňte bylinky a zeleninu.
3
Maso nechte 1 hodinu v pokojové teplotě. Troubu rozehřejte na 170 °C. Maso otřete kuchyňskou utěrkou, osolte a opepřete.
4
Maso opečte dozlatova ze všech stran na rozpáleném oleji a dejte do pekáčku. Pečte 12 minut.
5
Před krájením nechte 10 minut odpočinout. Servírujte spolu s omáčkou a čerstvým salátkem.
1
Rozpusťte máslo, orestujte nakrájenou šalotku a česnek. Zaprašte moukou, zamíchejte, odstavte a za stálého míchání vlijte vývar.
2
Přidejte červené víno, třtinový cukr, tymián, rozmarýn, mrkev a řapíkatý celer pokrájené na čtvrtiny. Nezakryté zredukujte na mírném ohni na polovinu objemu. Občas promíchejte. Nakonec odstraňte bylinky a zeleninu.
3
Maso nechte 1 hodinu v pokojové teplotě. Troubu rozehřejte na 170 °C. Maso otřete kuchyňskou utěrkou, osolte a opepřete.
4
Maso opečte dozlatova ze všech stran na rozpáleném oleji a dejte do pekáčku. Pečte 12 minut.
5
Před krájením nechte 10 minut odpočinout. Servírujte spolu s omáčkou a čerstvým salátkem.