Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečená vepřová panenka s omáčkou z červeného vína
Albert logoAlbert logo
  • Pečená vepřová panenka s omáčkou z červeného vína

Pečená vepřová panenka s omáčkou z červeného vína

Pečená vepřová panenka s omáčkou z červeného vína
Snadné
31-45 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Vývar hovězí 200 ml
  • Mouka hladká 2 plž
  • Červené víno 100 ml
  • Tymián čerstvý 4 snít.
  • Cukr třtinový 1 člž
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Vepřová panenská svíčková 1 kg
  • Mrkev 1 ks
  • Řapíkatý celer 1 řap.
  • Olej olivový 3 plž
  • Mix listových salátů 2 hrs.
  • Sůl
  • Pepř
  • Máslo 3 plž
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Vývar hovězí 200 ml
  • Mouka hladká 2 plž
  • Červené víno 100 ml
  • Tymián čerstvý 4 snít.
  • Cukr třtinový 1 člž
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Vepřová panenská svíčková 1 kg
  • Mrkev 1 ks
  • Řapíkatý celer 1 řap.
  • Olej olivový 3 plž
  • Mix listových salátů 2 hrs.
  • Sůl
  • Pepř

Příprava

1
Rozpusťte máslo, orestujte nakrájenou šalotku a česnek. Zaprašte moukou, zamíchejte, odstavte a za stálého míchání vlijte vývar.
2
Přidejte červené víno, třtinový cukr, tymián, rozmarýn, mrkev a řapíkatý celer pokrájené na čtvrtiny. Nezakryté zredukujte na mírném ohni na polovinu objemu. Občas promíchejte. Nakonec odstraňte bylinky a zeleninu.
3
Maso nechte 1 hodinu v pokojové teplotě. Troubu rozehřejte na 170 °C. Maso otřete kuchyňskou utěrkou, osolte a opepřete.
4
Maso opečte dozlatova ze všech stran na rozpáleném oleji a dejte do pekáčku. Pečte 12 minut.
5
Před krájením nechte 10 minut odpočinout. Servírujte spolu s omáčkou a čerstvým salátkem.
1
Rozpusťte máslo, orestujte nakrájenou šalotku a česnek. Zaprašte moukou, zamíchejte, odstavte a za stálého míchání vlijte vývar.
2
Přidejte červené víno, třtinový cukr, tymián, rozmarýn, mrkev a řapíkatý celer pokrájené na čtvrtiny. Nezakryté zredukujte na mírném ohni na polovinu objemu. Občas promíchejte. Nakonec odstraňte bylinky a zeleninu.
3
Maso nechte 1 hodinu v pokojové teplotě. Troubu rozehřejte na 170 °C. Maso otřete kuchyňskou utěrkou, osolte a opepřete.
4
Maso opečte dozlatova ze všech stran na rozpáleném oleji a dejte do pekáčku. Pečte 12 minut.
5
Před krájením nechte 10 minut odpočinout. Servírujte spolu s omáčkou a čerstvým salátkem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • TIP
    Jako přílohu vyzkoušejte celozrnný kuskus s vysokým obsahem vlákniny. Vláknina z pšeničných otrub přispívá k urychlení střevního tranzitu.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 46 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 18 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 46 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.