1
Dva dny starý toastový chléb nakrájený na kostky namočte do mléka.
2
V pánvi rozehřejte kostičky slaniny, přisypte najemno nakrájenou cibuli a česnek, opékejte 2 minuty dosklovata.
3
Vsypte do mísy, přidejte maso, vejce, bylinky, osolte a opepřete. Z toastového chleba vyždímejte přebytečné mléko a přidejte k masu. Zde je důležité maso dobře promíchat. Čím důkladněji promícháte, tím více bude lepit a spíše nepopraská. Dobře tedy promíchejte a dejte do chladu na 20 minut.
4
Z masa vytvarujte 2 menší kompaktní podlouhlé šišky. V pekáči podlijte vodou a pečte v troubě 60 minut na 100 °C. Zvyšte teplotu na 160 °C a 30 minut dopékejte.
5
Rozpůlené housky potřete hořčicí, obložte plátky okurek, plátkem sekané, 2 lžícemi nakládané papriky a přiklopte druhou částí housky.
1
Dva dny starý toastový chléb nakrájený na kostky namočte do mléka.
2
V pánvi rozehřejte kostičky slaniny, přisypte najemno nakrájenou cibuli a česnek, opékejte 2 minuty dosklovata.
3
Vsypte do mísy, přidejte maso, vejce, bylinky, osolte a opepřete. Z toastového chleba vyždímejte přebytečné mléko a přidejte k masu. Zde je důležité maso dobře promíchat. Čím důkladněji promícháte, tím více bude lepit a spíše nepopraská. Dobře tedy promíchejte a dejte do chladu na 20 minut.
4
Z masa vytvarujte 2 menší kompaktní podlouhlé šišky. V pekáči podlijte vodou a pečte v troubě 60 minut na 100 °C. Zvyšte teplotu na 160 °C a 30 minut dopékejte.
5
Rozpůlené housky potřete hořčicí, obložte plátky okurek, plátkem sekané, 2 lžícemi nakládané papriky a přiklopte druhou částí housky.