1
Máte rádi špízy, ale chtěli byste zkusit něco nového? Ugrilujte si kuřecí špízy chimichuri.
2
NEJPRVE SI PŘIPRAVTE OMÁČKU CHIMICHURRI:
3
Nasekaný česnek dejte do hmoždíře, zasypte solí a roztlučte a rozmělněte do pasty.
4
Přidejte bylinky, poté i pepř, papriku a olivový olej. Rozmíchejte a nakonec přidejte ocet.
6
Špejle nebo dřevěné špízové jehly namočte do vody.
7
Každý kuřecí řízek pokrájejte na zhruba 6 kousků a dejte do keramické mísy.
8
Zalijte marinádou chimichurri a všechny kousky masa v ní obalte. Přiklopte a dejte na 1 až 3 hodiny do lednice.
9
Zhruba půlhodinu před grilováním maso vyjměte z lednice a po 3 až 4 kusech napíchejte na špejle.
10
Za stálého otáčení a potírání zbylou marinádou (z mísy) grilujte zhruba dvanáct minut pěkně dozlatova.
11
Podávejte pokapané citronovou šťávou.
1
Máte rádi špízy, ale chtěli byste zkusit něco nového? Ugrilujte si kuřecí špízy chimichuri.
2
NEJPRVE SI PŘIPRAVTE OMÁČKU CHIMICHURRI:
3
Nasekaný česnek dejte do hmoždíře, zasypte solí a roztlučte a rozmělněte do pasty.
4
Přidejte bylinky, poté i pepř, papriku a olivový olej. Rozmíchejte a nakonec přidejte ocet.
6
Špejle nebo dřevěné špízové jehly namočte do vody.
7
Každý kuřecí řízek pokrájejte na zhruba 6 kousků a dejte do keramické mísy.
8
Zalijte marinádou chimichurri a všechny kousky masa v ní obalte. Přiklopte a dejte na 1 až 3 hodiny do lednice.
9
Zhruba půlhodinu před grilováním maso vyjměte z lednice a po 3 až 4 kusech napíchejte na špejle.
10
Za stálého otáčení a potírání zbylou marinádou (z mísy) grilujte zhruba dvanáct minut pěkně dozlatova.
11
Podávejte pokapané citronovou šťávou.