Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
ReceptyKrůtí prsa na šalotkách
Albert logoAlbert logo
  • Krůtí prsa na šalotkách

Krůtí prsa na šalotkách

Krůtí prsa na šalotkách
Náročné
Více než 60 minut
5/5
Středomořská
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Pepř
  • Česnek 6 strouž.
  • Sůl
  • Petržel hladkolistá 3 plž
  • Šalvěj čerstvá 1 plž
  • Rozmarýn čerstvý 1 plž
  • Oregano čerstvé 1 plž
  • Cibule šalotka 8 ks
  • Brambory gurmánské 1 kg
  • Mrkev 4 ks
  • Krůtí prsa vcelku 600 g
  • Tuřín 4 ks
  • Olej olivový 2 plž
  • Máslo 5 plž
  • Pepř
  • Česnek 6 strouž.
  • Sůl
  • Petržel hladkolistá 3 plž
  • Šalvěj čerstvá 1 plž
  • Rozmarýn čerstvý 1 plž
  • Oregano čerstvé 1 plž
  • Cibule šalotka 8 ks
  • Brambory gurmánské 1 kg
  • Mrkev 4 ks
  • Krůtí prsa vcelku 600 g
  • Tuřín 4 ks
  • Olej olivový 2 plž
  • Máslo 5 plž

Příprava

1
TIP: Maso předem naložte do nálevu ze 100 g cukru, 100 g soli a 1 litru vody. Nechte ho přikryté v chladničce. Po šesti hodinách ho vyndejte, osušte a nechte v pokojové teplotě hodinu odstát. Maso pěkně zvláční a v troubě se nevysuší.
2
Troubu zahřejte na 200 °C a mřížku dejte na nejnižší pozici. Česnek utřete se solí do pasty a v misce ho promíchejte s měkkým máslem, čerstvými bylinkami a s pepřem. Oloupané šalotky rozpulte, mrkev oloupejte, konce nati přitom neodstraňujte, a podélně rozpulte, turíny oloupejte a nakrájejte na kostky, brambory omyjte a všechnu zeleninu zakapejte dvěma lžícemi oleje, osolte, opepřete a dobře promíchejte.
3
Krůtí maso na povrchu několikrát nařízněte a do škvír vmačkejte česnekovou pastu. Takto připravené maso nechte zprudka a krátce ze všech stran opéct na jedné lžíci oleje. Dejte je do pekáče vyloženého pečicím papírem, potřete zbylou pastou, polijte výpekem z pánve, obložte zeleninou a dejte péct.
4
Po třiceti minutách ztlumte teplotu na 180 °C, obraťte zeleninu a pečte dál do úplného změknutí krůty. Bude to trvat další pllhodinu až hodinu.
5
Hotovou zeleninu položte na servírovací mísu a udržujte ji v teple. S krůtou chvíli počkejte a pak ji naporcujte: prsa se nejlépe krájejí podél kosti: z obou stran odřízněte prsní sval a pak ho zvlášť nakrájejte na plátky. Podávejte se zeleninou.
1
TIP: Maso předem naložte do nálevu ze 100 g cukru, 100 g soli a 1 litru vody. Nechte ho přikryté v chladničce. Po šesti hodinách ho vyndejte, osušte a nechte v pokojové teplotě hodinu odstát. Maso pěkně zvláční a v troubě se nevysuší.
2
Troubu zahřejte na 200 °C a mřížku dejte na nejnižší pozici. Česnek utřete se solí do pasty a v misce ho promíchejte s měkkým máslem, čerstvými bylinkami a s pepřem. Oloupané šalotky rozpulte, mrkev oloupejte, konce nati přitom neodstraňujte, a podélně rozpulte, turíny oloupejte a nakrájejte na kostky, brambory omyjte a všechnu zeleninu zakapejte dvěma lžícemi oleje, osolte, opepřete a dobře promíchejte.
3
Krůtí maso na povrchu několikrát nařízněte a do škvír vmačkejte česnekovou pastu. Takto připravené maso nechte zprudka a krátce ze všech stran opéct na jedné lžíci oleje. Dejte je do pekáče vyloženého pečicím papírem, potřete zbylou pastou, polijte výpekem z pánve, obložte zeleninou a dejte péct.
4
Po třiceti minutách ztlumte teplotu na 180 °C, obraťte zeleninu a pečte dál do úplného změknutí krůty. Bude to trvat další pllhodinu až hodinu.
5
Hotovou zeleninu položte na servírovací mísu a udržujte ji v teple. S krůtou chvíli počkejte a pak ji naporcujte: prsa se nejlépe krájejí podél kosti: z obou stran odřízněte prsní sval a pak ho zvlášť nakrájejte na plátky. Podávejte se zeleninou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 12.03.2025 do 18.03.2025

Platný ještě 5 dní

Od 12.03.2025 do 18.03.2025

Platný ještě 12 dní

Od 12.03.2025 do 25.03.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

Albert logo

COOKIES PRO ALBERT.CZ

Albert Česká republika, s.r.o., používá soubory cookie (a podobné technologie), aby své webové stránky lépe přizpůsobil zákazníkům a usnadnil jejich používání.

Pomocí souborů cookie můžeme my i třetí strany shromažďovat informace o vás a sledovat vaše chování při procházení jak našich stránek, tak i případně jiných stránek. Na základě těchto informací můžeme své stránky, svou komunikaci i své reklamy přizpůsobit podle vašich zájmů a profilu. Navíc vám tyto soubory cookie umožňují sdílení informací na sociálních médiích

Albert Česká republika používá nezbytné cookies. Jedná se o nezbytné soubory cookie, které zajišťují správné fungování webových stránek a aplikací Albertu Česká republika. Přitom dodržujeme všechna předepsaná opatření k ochraně vašeho soukromí. Nezbytné cookies zpracováváme i bez Vašeho souhlasu vždy a tím zajišťujeme správné fungování webu. Více informací naleznete v zásadách používání souborů cookie.

Pokud kliknete na tlačítko „Přijmout“, dáte tím společnosti Albert Česká republika, s.r.o., souhlas s ukládáním souborů analytických cookies, cookies pro personalizaci obsahu webu, personalizovanou reklamu s možným využitím Vašich kontaktních údajů za pomoci třetích stran (např. společnosti Google) a cookies sociálních sítí. Více informací naleznete v našich zásadách ochrany osobních údajů i v zásadách používání souborů cookie.

Pokud kliknete na možnost „Detailní nastavení“, můžete zvolit, které soubory cookie chcete povolit. Svůj výběr můžete kdykoliv změnit tak, že navštívíte naše zásady používání souborů cookie.