Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyŘízečky z panenky v parmazánové strouhance
Albert logoAlbert logo
  • Řízečky z panenky v parmazánové strouhance

Řízečky z panenky v parmazánové strouhance

Řízečky z panenky v parmazánové strouhance
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Sůl
  • Vepřová panenská svíčková 800 g
  • Mouka hladká 200 g
  • Vejce 3 ks
  • Rajčata cherry 250 g
  • Petrželka čerstvá 1 snít.
  • Parmazán 150 g
  • Olej řepkový 300 ml
  • Brambory typu A 300 g
  • Strouhanka 300 g
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Rukola 80 g
  • Cibule červená 1/2 ks
  • Kapary 1 plž
  • Hořčice dijonská 1 člž
  • Olej olivový 3 plž
  • Pepř
  • Sůl
  • Vepřová panenská svíčková 800 g
  • Mouka hladká 200 g
  • Vejce 3 ks
  • Rajčata cherry 250 g
  • Petrželka čerstvá 1 snít.
  • Parmazán 150 g
  • Olej řepkový 300 ml
  • Brambory typu A 300 g
  • Strouhanka 300 g
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Rukola 80 g
  • Cibule červená 1/2 ks
  • Kapary 1 plž
  • Hořčice dijonská 1 člž

Příprava

1
Panenku nakrájejte na 2cm plátky. Naklepejte hřbetem ruky, osolte a obalte nejprve v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance promíchané s nastrouhaným parmazánem a nasekanými lístky tymiánu a petržele.
2
Smažte v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova.
3
Omyté brambory se slupkou vařte 20 minut v osolené vodě. Slijte je a nechte vychladnout. Nakrájejte na čtvrtky a vložte do mísy. Přidejte přepůlená rajčata, rukolu, na plátky nakrájenou cibuli a kapary.
4
Na zálivku smíchejte olej, nálev z kaparů, hořčici, špetku soli a pepře. Přelijte připravenou zeleninu v míse, promíchejte a podávejte s řízečky.
1
Panenku nakrájejte na 2cm plátky. Naklepejte hřbetem ruky, osolte a obalte nejprve v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance promíchané s nastrouhaným parmazánem a nasekanými lístky tymiánu a petržele.
2
Smažte v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova.
3
Omyté brambory se slupkou vařte 20 minut v osolené vodě. Slijte je a nechte vychladnout. Nakrájejte na čtvrtky a vložte do mísy. Přidejte přepůlená rajčata, rukolu, na plátky nakrájenou cibuli a kapary.
4
Na zálivku smíchejte olej, nálev z kaparů, hořčici, špetku soli a pepře. Přelijte připravenou zeleninu v míse, promíchejte a podávejte s řízečky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.