Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHovězí entrecote inspirovaný japonskou kuchyní
Albert logoAlbert logo
  • Hovězí entrecote inspirovaný japonskou kuchyní

Hovězí entrecote inspirovaný japonskou kuchyní

Hovězí entrecote inspirovaný japonskou kuchyní
Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
2 porce
  • Wasabi pasta 1,5 člž
  • Zakysaná smetana 150 g
  • Limetková šťáva 2 plž
  • Cukr krupicový 2 člž
  • Rýžové víno Saké 2 plž
  • Sojová omáčka 2 plž
  • Rýžový ocet 2 plž
  • Hovězí steak Entrecôte 2 ks
  • Sezam 1 člž
  • Pepř
  • Olej slunečnicový
  • Sůl
  • Řeřicha 1 hrs.
  • Salátová okurka 1 ks
  • Wasabi pasta 1,5 člž
  • Zakysaná smetana 150 g
  • Limetková šťáva 2 plž
  • Cukr krupicový 2 člž
  • Rýžové víno Saké 2 plž
  • Sojová omáčka 2 plž
  • Rýžový ocet 2 plž
  • Hovězí steak Entrecôte 2 ks
  • Sezam 1 člž
  • Pepř
  • Olej slunečnicový
  • Sůl
  • Řeřicha 1 hrs.
  • Salátová okurka 1 ks

Příprava

1
Zakysanou smetanu dejte do misky a smíchejte s křenem wasabi. V další misce rozpusťte cukr se lžičkou teplé vody na omáčku ponzu. Až se cukr úplně rozpustí, přidejte další suroviny a promíchejte. Oba dipy odložte zatím stranou.
2
Do masa důkladně vmasírujte sůl a pepř a potřete ho olejem. Na rozpálené pánvi opečte maso po obou stranách. Pro úpravu medium rare opékejte tři minuty na každé straně. Upečené maso nechte chvíli odpočinout a poté nakrájejte na plátky.
3
Posypte sezamem a řeřichou, přidejte okurku nakrájenou na jemné hranolky (sirky) a podávejte s oběma dipy.
1
Zakysanou smetanu dejte do misky a smíchejte s křenem wasabi. V další misce rozpusťte cukr se lžičkou teplé vody na omáčku ponzu. Až se cukr úplně rozpustí, přidejte další suroviny a promíchejte. Oba dipy odložte zatím stranou.
2
Do masa důkladně vmasírujte sůl a pepř a potřete ho olejem. Na rozpálené pánvi opečte maso po obou stranách. Pro úpravu medium rare opékejte tři minuty na každé straně. Upečené maso nechte chvíli odpočinout a poté nakrájejte na plátky.
3
Posypte sezamem a řeřichou, přidejte okurku nakrájenou na jemné hranolky (sirky) a podávejte s oběma dipy.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.