1
Tuňáka omyjte a důkladně osušte papírovou utěrkou. Osolte ho a opepřete z obou stran.
2
V misce smíchejte sezamová semínka a tuňáka pomocí rukou pečlivě obalte ze všech stran.
3
V pánvi rozehřejte kokosový olej a tuňáka opékejte 45 sekund z jedné strany, obraťte a opékejte dalších 45 sekund z druhé strany. Dejte stranou.
4
Jasmínovou rýži uvařte podle návodu na obalu. V pánvi rozehřejte olej, přidejte prolisovaný česnek, nadrobno pokrájený zázvor a kurkumu. Společně minutu opékejte. Dejte stranou zdroje tepla a po chvíli přidejte najemno nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z 1 citronu. Směs promíchejte a důkladně smíchejte s rýží.
5
Majonézu smíchejte s wasabi pastou a 2 lžičkami citronové šťávy.
6
Tuňáka pokrájejte a servírujte na mixu salátů s citronovou rýží a wasabi majonézou.
1
Tuňáka omyjte a důkladně osušte papírovou utěrkou. Osolte ho a opepřete z obou stran.
2
V misce smíchejte sezamová semínka a tuňáka pomocí rukou pečlivě obalte ze všech stran.
3
V pánvi rozehřejte kokosový olej a tuňáka opékejte 45 sekund z jedné strany, obraťte a opékejte dalších 45 sekund z druhé strany. Dejte stranou.
4
Jasmínovou rýži uvařte podle návodu na obalu. V pánvi rozehřejte olej, přidejte prolisovaný česnek, nadrobno pokrájený zázvor a kurkumu. Společně minutu opékejte. Dejte stranou zdroje tepla a po chvíli přidejte najemno nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z 1 citronu. Směs promíchejte a důkladně smíchejte s rýží.
5
Majonézu smíchejte s wasabi pastou a 2 lžičkami citronové šťávy.
6
Tuňáka pokrájejte a servírujte na mixu salátů s citronovou rýží a wasabi majonézou.