Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTuňákový steak v sezamu s wasabi omáčkou a citronovou rýží
Albert logoAlbert logo
  • Tuňákový steak v sezamu s wasabi omáčkou a citronovou rýží

Tuňákový steak v sezamu s wasabi omáčkou a citronovou rýží

Tuňákový steak v sezamu s wasabi omáčkou a citronovou rýží
Snadné
16-30 minut
5/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Tuňák steak 800 g
  • Sůl
  • Sezam černý 2 plž
  • Pepř
  • Sezam 2 plž
  • Olej kokosový 2 plž
  • Rýže jasmínová 300 g
  • Olej olivový 2 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Kurkuma 1 člž
  • Zázvor 2 cm
  • Citron BIO 2 ks
  • Majonéza 120 g
  • Wasabi pasta 2 člž
  • Salát mix 50 g
  • Tuňák steak 800 g
  • Sůl
  • Sezam černý 2 plž
  • Pepř
  • Sezam 2 plž
  • Olej kokosový 2 plž
  • Rýže jasmínová 300 g
  • Olej olivový 2 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Kurkuma 1 člž
  • Zázvor 2 cm
  • Citron BIO 2 ks
  • Majonéza 120 g
  • Wasabi pasta 2 člž
  • Salát mix 50 g

Příprava

1
Tuňáka omyjte a důkladně osušte papírovou utěrkou. Osolte ho a opepřete z obou stran.
2
V misce smíchejte sezamová semínka a tuňáka pomocí rukou pečlivě obalte ze všech stran.
3
V pánvi rozehřejte kokosový olej a tuňáka opékejte 45 sekund z jedné strany, obraťte a opékejte dalších 45 sekund z druhé strany. Dejte stranou.
4
Jasmínovou rýži uvařte podle návodu na obalu. V pánvi rozehřejte olej, přidejte prolisovaný česnek, nadrobno pokrájený zázvor a kurkumu. Společně minutu opékejte. Dejte stranou zdroje tepla a po chvíli přidejte najemno nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z 1 citronu. Směs promíchejte a důkladně smíchejte s rýží.
5
Majonézu smíchejte s wasabi pastou a 2 lžičkami citronové šťávy.
6
Tuňáka pokrájejte a servírujte na mixu salátů s citronovou rýží a wasabi majonézou.
1
Tuňáka omyjte a důkladně osušte papírovou utěrkou. Osolte ho a opepřete z obou stran.
2
V misce smíchejte sezamová semínka a tuňáka pomocí rukou pečlivě obalte ze všech stran.
3
V pánvi rozehřejte kokosový olej a tuňáka opékejte 45 sekund z jedné strany, obraťte a opékejte dalších 45 sekund z druhé strany. Dejte stranou.
4
Jasmínovou rýži uvařte podle návodu na obalu. V pánvi rozehřejte olej, přidejte prolisovaný česnek, nadrobno pokrájený zázvor a kurkumu. Společně minutu opékejte. Dejte stranou zdroje tepla a po chvíli přidejte najemno nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z 1 citronu. Směs promíchejte a důkladně smíchejte s rýží.
5
Majonézu smíchejte s wasabi pastou a 2 lžičkami citronové šťávy.
6
Tuňáka pokrájejte a servírujte na mixu salátů s citronovou rýží a wasabi majonézou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 3 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 45 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 3 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 17 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 45 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.