1
Troubu předehřejte na 220 °C a udělejte piri piri marinádu: v robotu dohladka umixujte nasekaný česnek, chilli papričku, pálivou papriku, citronovou šťávu, ocet, olej, sůl a pepř. Asi čtvrtinu marinády dejte stranou, zbytkem potřete kuře. Pak jej kůží dolů položte na lehce vymazaný plech a protáhněte jím dvě jehlice. Dejte stranou. Malé brambory promíchejte s rozmarýnem a olejem, pak je přidejte na pekáč ke kuřeti a pečte 30 minut. Pak kuře obraťte, pečte dalších 30 minut a každých 10 minut potírejte zbylou marinádou.
2
Servírujte s dipem. Rozmixujte chilli papričky, koriandr, olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Majonézu smíchejte se smetanou a pak smíchejte s chilli základem.